Καύσωνας: Επιστρέφει με σαραντάρια από την Πέμπτη!  

«Καυτό» το διήμερο Παρασκευή  - Σάββατο   

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για νέο κύμα καύσωνα από την Πέμπτη. Ο υδράργυρος σε αρκετές περιοχές της χώρας θα ανέβει και πάλι πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου, αν και αυτήν την φορά  η αφόρητη ζέστη δεν θα κρατήσει τόσο πολλές μέρες.

Ηot - Dry - Windy: Iστορικός καύσωνας διαρκείας στη Μεσόγειο 

Οι πολίτες που δεν πρόλαβαν καλά - καλά να ανασάνουν από τους απανωτούς καύσωνες των προηγούμενων ημερών, θα βρεθούν και αντιμέτωποι με μία νέα θερμή εισβολή.

«Περιμένουμε σταδιακά από σήμερα μία νέα άνοδο της θερμοκρασίας, ώστε να φτάσουμε μέχρι την Παρασκευή σε τιμές αρκετά υψηλότερες των φυσιολογικών για την εποχή. Ενδεικτικά για το κέντρο της Αθήνας περιμένουμε Παρασκευή και Σάββατο να προσεγγίσουμε τους 39 βαθμούς Κελσίου» δήλωσε ο Θοδωρής Γιάνναρος, ερευνητής στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και πυρομετεωρολόγος. 

«Έβρασε» και η θάλασσα στον καύσωνα: Αυξήθηκε η θερμοκρασία έως 5 βαθμούς!

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 41 βαθμούς

Με βάση τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία το καυτό διήμερο στα πεδινά της ηπειρωτικής Ελλάδας,  όπως για παράδειγμα στον θεσσαλικό κάμπο, ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει ως τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Λογαριασμός ρεύματος: Η αγωνία των καταναλωτών λόγω AC και καύσωνα     

Ο καιρός θα αρχίσει να δροσίζει από την Κυριακή, όμως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ακόμα αν αυτή η χαλάρωση της ζέστης θα κρατήσει ή αν θα είναι προσωρινή. 

Όλο και πιο συχνοί οι καύσωνες στην Ελλάδα 

Όπως επίσης επισήμανε ο κ. Γιάνναρος, λόγω της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης του πλανήτη μας θα βιώνουμε όλο και πιο συχνά επεισόδια καύσωνα. καύσωνες που θα έχουν μεγάλη διάρκεια και καύσωνες που θα έχουν ολοένα και μεγαλύτερη ένταση. 

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίας ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιάς.
«Τα δασικά καύσιμα ξεραίνονται, καθίστανται εύφλεκτα κι είναι πάρα πολύ εύκολο, αν υπάρξει μία σπίθα, να υπάρξει φλόγα και στη συνέχεια να έχουμε την εξάπλωση της φωτιάς».


 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top