Λογαριασμός ρεύματος: Η αγωνία των καταναλωτών λόγω AC και καύσωνα     

Υπουργείο Ενέργειας: Θα συνεχιστεί η επιδότηση και τον Αύγουστο   

Με την αγωνία του επόμενου λογαριασμού ρεύματος ζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Οι καταναλώσεις για πολλούς είναι τριπλάσιες σε σχέση τις ημέρες πριν τον καύσωνα. Για τον λόγο αυτό το Υπουργείο Ενέργειας παρατείνει την επιδότηση στους λογαριασμούς των νοικοκυριών. 

Ο κύριος Πέτρος όπως εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές αποκαλύπτει ότι… τρομάζει στην ιδέα του επόμενου λογαριασμού ρεύματος, μιλώντας στο ρεπορτάζ της Μαρίας Παππά για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.      

Ρεύμα: Οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς για τον Μάιο και τον Ιούνιο

Χιλιάδες νοικοκυριά που λειτουργούσαν «στο φουλ» κλιματιστικά και ανεμιστήρες τις ημέρες του καύσωνα, ανησυχούν τώρα για τους λογαριασμούς ρεύματος. Πάντως το υπουργείο Ενέργειας αποφάσισε να συνεχίσει την επιδότηση και τον Αύγουστο.

«Έβρασε» και η θάλασσα στον καύσωνα: Αυξήθηκε η θερμοκρασία έως 5 βαθμούς!

Η επιδότηση ρεύματος    

«Εμείς έχουμε δεσμευτεί να παρεμβαίνουμε όποτε υπάρχει κρίση και να στηρίζουμε τους καταναλωτές» δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης. 

Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500kWh, η ενίσχυση θα είναι 10 λεπτά η κιλοβατώρα. Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα. Την ίδια ενίσχυση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 kWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή. Η επιδότηση δεν ισχύει όμως για τις επιχειρήσεις.

Η επιδότηση για την κατανάλωση ρεύματος

Η επιδότηση για την κατανάλωση ρεύματος  

Ο Αλέξανδρος Πολυδωρόπουλος τις ημέρες του καύσωνα ήταν αναγκασμένος να δουλεύει για να βγει η δουλειά και μάλιστα -ακολουθώντας τις οδηγίες- χωρίς εργαζόμενους τις ώρες της μεγάλης ζέστης, αλλά ήταν αναγκασμένος λόγω της ζέστης να χρησιμοποιεί air condition.   

Το ίδιο και άλλοι επαγγελματίες οι οποίοι μιλώντας στο Star επισημαίνου ότι τα πράγματα είναι δύσκολα γιατί δεν υπάρχει επιδότηση για το ρεύμα, ειδικά στους ελεύθερους επαγγελματίες. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top