Ρεύμα: Οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς για τον Μάιο και τον Ιούνιο

Στα 15 ευρώ ανά μεγαβατώρα η επιδότηση για τα νοικοκυριά

Φωτοβολταϊκά στη Στέγη: Ο Κώστας Σκρέκας είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star πως η πλατφόρμα θα μείνει ανοικτή για όσο διάστημα χρειάζεται για να καλυφθεί ο προϋπολογισμός των 240 εκατ. ευρώ του προγράμματος

Στα επίπεδα του Απριλίου, στα 15 ευρώ ανά μεγαβατώρα, διαμορφώνονται οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος για τον Μάιο και τον Iούνιο.

Όπως είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, οι επιδοτήσεις για το ρεύμα ανακοινώθηκαν για τους δύο επόμενους μήνες, ώστε να μην υπάρξει κάποιο κενό στην κάλυψη των νοικοκυριών ενόψει των εκλογών.

«Ανακυκλώνω – Αλλάζω θερμοσίφωνα»: Οι δικαιούχοι και τα ποσά επιδότησης

Ειδικότερα, οι επιδοτήσεις για την ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, διαμορφώνονται ως εξής:

ΕΝΦΙΑ: Πώς θα εκτυπώσετε τα εκκαθαριστικά για τον φόρο ακινήτων

•    Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 kWh, η επιδότηση θα είναι 15 Euro/MWh. Η κατηγορία αυτή αφορά το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.

Στα επίπεδα του Απριλίου, στα 15 ευρώ ανά μεγαβατώρα, διαμορφώνονται οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος για τον Μάιο και τον Iούνιο

Στα επίπεδα του Απριλίου, στα 15 ευρώ ανά μεγαβατώρα, διαμορφώνονται οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος για τον Μάιο και τον Iούνιο

•    Την ίδια επιδότηση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 kWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή.

Φωτοβολταϊκά στη Στέγη: Μέχρι πότε θα μείνει ανοικτή η πλατφόρμα

•    Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) η επιδότηση ανέρχεται στα 50 Euro/MWh.

•    Για τους αγρότες, η επιδότηση ανέρχεται στα 15 ευρώ/MWh.

Η αξία της επιδότησης του ρεύματος για νοικοκυριά και αγρότες τον Μάιο και τον Ιούνιο ανέρχεται στα 47 εκατ. ευρώ.

«Συνεχίζουμε, όπως έχουμε δεσμευθεί, να στηρίζουμε την κοινωνία για όσο διαρκεί η πρωτοφανής ενεργειακή κρίση. Τον Ιούνιο θα συμπληρωθούν 23 μήνες συνεχόμενων παρεμβάσεων έτσι ώστε κανείς και ιδιαίτερα τα πιο ευάλωτα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας να μην μείνουν απροστάτευτα», δήλωσε ο κ. Σκρέκας.

Όπως είπε ο ίδιος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star την Τετάρτη, η κυβέρνηση, εφόσον την εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός στις εκλογές, σκοπεύει να συνεχίσει την πολιτική στήριξης των νοικοκυριών, αλλά και των επιχειρήσεων, στο θέμα της ενέργειας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top