Φωτοβολταϊκά στη Στέγη: Μέχρι πότε θα μείνει ανοικτή η πλατφόρμα

Σκρέκας στο Star: Τι θα γίνει με την επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος

Βροχή αιτήσεων δέχεται η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη».

Το ενδιαφέρον είναι τόσο μεγάλο που η πλατφόρμα έπεσε για αρκετή ημέρα χθες, την πρώτη μέρα που άνοιξε.

Η συνολική επιδότηση ενός συστήματος φωτοβολταϊκού με μπαταρία μπορεί να φτάσει έως και 16.000 ευρώ για τα νοικοκυριά και 10.000 ευρώ για τους αγρότες.

«Φωτοβολταϊκά στη Στέγη»: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

«Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα, που δίνει πρώτη φορά επιδότηση έως 75% για σύστημα φωτοβολταϊκών με μπαταρία», είπε, μιλώντας στη Μάρα Ζαχαρέα και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο Κώστας Σκρέκας.

Όπως τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όσοι ενταχθούν στο πρόγραμμα θα μπορέσουν να κάνουν ενεργειακά αυτόνομο το νοικοκυριό τους και να μηδενίσουν το κόστος της ενέργειας.

Καταβάλλεται σήμερα το Market Pass- Για ποιους είναι η τελευταία πληρωμή

«Ήδη έχουν γίνει πάνω από 2.500 αιτήσεις», υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας, ο οποίος ξεκαθάρισε πως η πλατφόρμα θα μείνει ανοικτή για όσο διάστημα χρειάζεται για να καλυφθεί ο προϋπολογισμός των 240 εκατ. ευρώ του προγράμματος.

Εξάλλου, ο υπουργός Ενέργειας αποκάλυψε πως την επόμενη Τετάρτη θα ανοίξει και το πρόγραμμα για την αντικατάσταση του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με ηλιακό.

«Ανακυκλώνω – Αλλάζω θερμοσίφωνα»: Οι δικαιούχοι και τα ποσά επιδότησης

«Είναι ευκαιρία για χιλιάδες νοικοκυριά να μειώσουν έως 70% το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, αλλάζοντας τον ενεργοβόρο ηλεκτρικό θερμοσίφωνα», σημείωσε.

Φωτοβολταϊκά στη Στέγη: η πλατφόρμα θα μείνει ανοικτή για όσο διάστημα χρειάζεται για να καλυφθεί ο προϋπολογισμός των 240 εκατ. ευρώ του προγράμματος

Φωτοβολταϊκά στη Στέγη: η πλατφόρμα θα μείνει ανοικτή για όσο διάστημα χρειάζεται για να καλυφθεί ο προϋπολογισμός των 240 εκατ. ευρώ του προγράμματος

Τέλος, σχετικά με τον μηχανισμό επιδοτήσεων για το ρεύμα, ο υπουργός είπε πως η κυβέρνηση επιδοτεί σταθερά τα νοικοκυριά για να στηρίξει από μία πρωτόγνωρη ενεργειακή κρίση.

Όπως είπε, θα υπάρχει επιδότηση για τους επόμενους δύο μήνες, Μάιο και Ιούνιο, για να αποφευχθούν προβλήματα λόγω των εκλογικών αναμετρήσεων.

Ψήφος στο χωριό: Mόνο μια φορά λόγω κόστους μετακίνησης 

Για νέα μέτρα στήριξης των μικρών επιχειρήσεων, ο υπουργός Ενέργειας είπε: «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και εφόσον χρειαστεί και ο ελληνικός λαός μας εμπιστευτεί, θα στηρίξουμε και πάλι την παραγωγική μας βάση».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top