Ψήφος στο χωριό: Mόνο μια φορά λόγω κόστους μετακίνησης 

Πολλοί ετεροδημότες σκέφτονται να ψηφίσουν μόνο τη δεύτερη Κυριακή

Το κόστος της μετακίνησης για όσους ψηφίζουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους προβληματίζει πολλούς συμπολίτες μας. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι ετεροδημότες που σκέφτονται να ψηφίσουν μόνο τη δεύτερη Κυριακή, για να περιορίσουν όσο μπορούν τα έξοδα από τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

«Ψηφίζουμε Καρδίτσα, είμαστε εκτός Αθηνών. Το βλέπω δύσκολο για την πρώτη Κυριακή συν το γεγονός ότι πρέπει να χάσουμε και μεροκάματα, οπότε πιστεύω θα πάμε στις δεύτερες εκλογές».

Ψήφος στο χωριό: Mόνο μια φορά λόγω κόστους μετακίνησης 

Ο Σταύρος έβαλε στη ζυγαριά τα έξοδα που χρειάζεται για να πάει στην Καρδίτσα  να ψηφίσει. Θα πάει μόνο τη δεύτερη Κυριακή. «Θέλω γύρω στα 250 ευρώ. οπότε θα πάμε τη δεύτερη Κυριακή να βγάλουμε κυβέρνηση».

«Είναι ένα μεγάλο έξοδο. Λέμε να πάμε με ένα αυτοκίνητο. Πάμε Τρίκαλα είναι 325 χιλιόμετρα. Εγώ με την αδερφή μου, τους γονείς μου, σκεφτήκαμε να πάμε με ένα όχημα. Απλά δεν ξέρω αν θα πάμε στις πρώτες ή στις δεύτερες».

Το κόστος μετακίνησης προβληματίζει τον ψηφοφόρο

«Υπάρχει η παραδοσιακή συμπεριφορά να κάνουν Κυριακή στο χωριό, αλλά σε κάθε περίπτωση το οικονομικό και με τη βενζίνη κοντά στα 2 ευρώ, θα τους βάλει σε δεύτερη σκέψη» εξηγεί ο πολιτικός αναλυτής Δημήτρης Βασιλειάδης.

Η Κωσνταντίνα Αγαπητού ψηφίζει στο Καστελόριζο. Θα πάει όσες φορές χρειαστεί. «Το μεγαλύτερο χρέος σε μια Δημοκρατία είναι να πούμε τη γνώμη μας. Και πόσω μάλλον σε τέτοιες εκλογές. Ακόμη και αν είναι το Καστελόριζο θα πάω. Είναι τα εκλογικά μου δικαιώματα από την δεκαετία του 80 εκεί και θα πάω όσες φορές χρειαστεί» αναφέρει η κ. Αγαπητού.

Το κόστος για το ταξίδι στο Καστελόριζο αεροπορικώς είναι 353 ευρώ για την πρώτη Κυριακή των εκλογών και άλλα 253 ευρώ για τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση τον Ιούλιο. Με την τιμή της βενζίνης στο 1,8 ευρώ το λίτρο, για έναν συμπολίτη μας που θα ταξιδέψει στη Θεσσαλία με το αυτοκίνητό του, χρειάζεται και βενζίνη περίπου 140 ευρώ και για τα διόδια 44,5 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top