Φωτιές: Ανησυχία προκαλεί η διαχείρισή τους το φετινό καλοκαίρι

«Καμπανάκι» τα όσα έγιναν σε Λουτράκι, Μάνδρα, Ρόδο, Ν. Αγχίαλο

Star Νέα Αγχίαλος εκρήξεις

Απορίες και εύλογη ανησυχία προκαλεί η μέχρι στιγμής διαχείριση των πυρκαγιών το φετινόι καλοκαίρι από το Πυροσβεστικό Σώμα. 

«Μέχρι τώρα είχαμε τη φωτιά στο Λαγονήσι που ξέφυγε από τους αρμόδιους. Στο Λουτράκι οι φλόγες έφτασαν  στη θάλασσα. Στη Μάνδρα κάηκαν σπίτια, στη Ρόδο η φωτιά καίει δέκα μέρες και τώρα στην Αγχίαλο έχουμε φωτιά που έφτασε σε αποθήκες πυρομαχικών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star Σπύρος Λάμπρου.

Φωτιά Λουτράκι: «Στάχτη περισσότερα από 40 σπίτια και 15.000 στρέμματα»  

Όπως επίσης μετέδωσε από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ο Παναγιώτης Μπούσιος, είναι αλήθεια  ότι  κανένα μεγάλο μέτωπο δεν έχει ελεγχθεί. Ίσως δεν είναι τυχαίο και ότι στο συντονιστικό κέντρο έσπευσε πριν από λίγο ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος είναι υφυπουργός Άμυνας αλλά έχει και εμπειρία διαχείρισης τέτοιων καταστάσεων με την προηγούμενη ιδιότητά του, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ενώ προσέρχεται στο Συντονιστικό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ενώ προσέρχεται στο Συντονιστικό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας 

Φωτιά Ρόδος: Δραματικές στιγμές για εθελοντές - πέρασαν μέσα από φλόγες 

Όσον αφορά τη Νέα Αγχίαλο οι φωτιές είναι ανεξέλεγκτες, ενώ υπάρχουν σπασμένα τζάμια στη Νέα Αγχίαλο από την έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στην περιοχή.

Φωτιά Νέα Αγχίαλος: Εκκένωση της περιοχής μέσω θαλάσσης!  

Ευτυχώς, το στρατιωτικό προσωπικό απομακρύνθηκε από περιπολικά, ενώ  επικράτησαν λεπτά αγωνίας καθώς το Κέντρο της Πυροσβεστικής δεν μπορούσε να βρει τον επικεφαλής του Πυροσβεστικού Σώματος στην περιοχή για να δώσει την ακριβή εικόνα που επικρατούσε. 

Είναι αλήθεια επίσης ότι από την Πυροσβεστική δεν περίμεναν να φτάσει μέσα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις η πυρκαγιά, γεγονός εξαιρετικά σπάνιο.   

Μόνο παρήγορο ότι παρά τις εκρήξεις και τον αυτονόητο κίνδυνο δεν υπάρχει μέχρι στιγμής απώλεια ζωής, τραυματισμός ή αγννούμενος.       
               
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top