Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κάρυστο: Καίγονται σπίτια - Αγνοείται κάτοικος

Πύρινη κόλαση στον Πλατανιστό - Εκκενώνονται χωριά

Ξανά αντιμέτωπη με τις φλόγες η Κάρυστος, μετά από μεγάλη αναζωπύρωση / Βίντεο Ant1

Μια αναζωπύρωση της φωτιάς στην Κάρυστο σήμανε ξανά συναγερμό στην πυροσβεστική, καθώς οι φλόγες ξέφυγαν και πλέον καίγονται τα πρώτα σπίτια του χωριού Πλατανιστός, ενώ αγνοείται και ένας κάτοικος. Νωρίτερα, είχε δοθεί εντολή εκκένωσης των χωριών Άγιοι και Πλατανιστός.

Ρόδος: Μετά το Ασκληπιείο, Γεννάδι και Βάτι, εκκενώνονται άλλα δύο χωριά

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η φωτιά που ξέσπασε στην Κάρυστο πριν μερικές ώρες, αφού μετά από μια μεγάλη αναζωπύρωση η πυρκαγιά φούντωσε πάλι.

Οι φλόγες που καίνε ανεξέλεγκτα έφτασαν στα πρώτα σπίτια, ενώ την ίδια ώρα αγνοείται κάτοικος της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr, πρόκειται για έναν 41χρονο κτηνοτρόφο που έφυγε για το μαντρί του χθες το απόγευμα - την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά -  και μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει σημεία ζωής.

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι δόθηκε εντολή εκκένωσης του χωριού Άγιοι, ενώ νωρίτερα το 112 έστειλε μήνυμα για εκκένωση του χωριού Πλάτανος. 

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πλατανιστός, εκκενώστε τώρα προς Κάρυστο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών», ανέφερε.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή τώρα πνέουν άνεμοι 6-7 μποφόρ, με αποτέλεσμα η φωτιά να κινείται με μεγάλη ταχύτητα.

Φωτιά τώρα Κάρυστος

Στην περιοχή επιχειρούν 77 πυροσβέστες, 25 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και τρία αεροσκάφη ενώ πολλοί οικισμοί είχαν εκκενωθεί από το βράδυ της Κυριακής και τα ξημερώματα σήμερα, και συγκεκριμένα οι Πλατύς Γιαλός, Λιβάδι, Καστρί, Ποτάμι, Περναράκι και Πλατανιστός.
 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top