Κατέρρευσε γέφυρα στην Πάτρα - Ένας νεκρός και οκτώ τραυματίες

Ψάχνουν για επιζώντες κάτω από τα χαλάσματα

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Κυριακής στην Πάτρα όταν κατέρρευσε μεγάλο τμήμα της γέφυρας στη Διοδώρου στα Μποζαΐτικα. Κάτω από τη γέφυρα βρίσκονταν Ρομά που έψαχναν ένα δροσερό μέρος μέσα στον καύσωνα, ενώ νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχαν και εργαζόμενοι. 

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, υπάρχει ένας νεκρός, δύο σοβαρά τραυματίες και άλλοι έξι με ελαφρύτερα τραύματα. 

Ψάχνουν για επιζώντες κάτω από τα συντρίμμια της γέφυρας / thebest.gr

Στο σημείο έχουν σπεύσει Πυροσβεστική, Αστυνομία και ΕΚΑΒ ενώ υπάρχει ένταση από συγγενείς που διαμαρτύρονται για τα ελλιπή μέτρα προστασίας. Στη γέφυρα πραγματοποιούνταν έργα συντήρησης επί σειρά ετών.

Σύμφωνα με το thebest.gr, έχει καταρρεύσει τμήμα της γέφυρας τουλάχιστον 40 μέτρων. Συγκεκριμένα, το τμήμα της περιμετρικής που κατέρρευσε βρίσκεται στην περιοχή Προάστιο, στο ρεύμα προς Αθήνα, λίγο μετά τα τούνελ.

Κατέρρευσε μεγάλο τμήμα της γέφυρας / thebest.gr

Με εντολή του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, τίθεται σε εφημερία και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, ώστε μαζί με το νοσοκομείο, «Άγιος Ανδρέας», που εφημερεύει, να υποδεχθούν τραυματίες. 

Πάτρα: «Είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας»

Σύμφωνα με έκτακτη ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Βαθρακογιάννη, ο απολογισμός μέχρι στιγμής είναι ένας νεκρός, πέντε τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Ρίου και τρεις ακόμα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα.

Όπως ανέφερε, «στις 12:47 σήμερα το μεσημέρι ειδοποιήθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για κατάρρευση τμήματος γέφυρας στην περιμετρική Πατρών στο 206ο χιλιόμετρο Πατρών- Πύργου με κατεύθυνση προς Πάτρα. Άμεσα μετέβησαν στο σημείο 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα, η ομάδα Ίκαρος με μη επανδρωμένα αεροσκάφη καθώς και ειδικά διασωστικά οχήματα της 6ης ΕΜΑΚ  με 2 διασωστικούς σκύλους ενώ μεταβαίνουν δυνάμεις από την 1η  και την 5η ΕΜΑΚ», και προσέθεσε ότι τα νοσοκομεία της πόλης έχουν τεθεί σε επιφυλακή ενώ στο σημείο παραμένουν 5 ασθενοφόρα και μία κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ.

Παράλληλα, επισήμανε ότι «στο συγκεκριμένο τμήμα της γέφυρας είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία και ήταν κλειστό με απόφαση της Διεύθυνσης της αστυνομίας Αχαΐας από την Πέμπτη 20 Ιουλίου λόγω εργασιών κατεδάφισης για την ανακατασκευή της κάτω διάβασης».  

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο σημείο 

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τέθηκαν σε ισχύ στη μεγάλη περιμετρική της Πάτρας, μετά την κατάρρευση τμήματος του δρόμου, στην περιοχή Προάστιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, διακόπηκε η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα και η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Διοδώρου, στην Πάτρα, η οποία βρίσκεται κοντά στο τμήμα της μεγάλης περιμετρικής που κατέρρευσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top