4+1 ιδανικά μέρη στην Τήνο για διαμονή

Ονειρικές διακοπές στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων

Η Τήνος, η οποία έλαβε το όνομά της από τον πρώτο άποικό της, τον Τήνο, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, με χιλιάδες επισκέπτες ετησίως που πηγαίνουν για να προσκυνήσουν την Παναγία της Ευαγγελίστριας ή Παναγιά της Τήνου.

Τήνος: Διακοπές σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά των Κυκλάδων

Πρόκειται για το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, το οποίο εκτός από τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, ξεχωρίζει για τις πανέμορφες παραλίες (οργανωμένες και ανοργάνωτες), τις επιλογές για διαμονή (καλύπτοντας όλα τα γούστα), τα υπέροχα παραδοσιακά χωριά (Πύργος, Καρδιανή, Υστέρνια, Κτικάδο, Τριαντάρος-Μπερδεμιάρος, Φαλατάδος, Λουτρά, Τριπόταμος), όπου κυριαρχεί το μάρμαρο και πνέει κυκλαδίτικος «αέρας», την τοπική γευσιγνωσία, τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις και τα 750 ξωκκλήσια και εκκλησίες, που περιμένουν να τα ανακαλύψετε!

4+1 προτάσεις για διαμονή στην πανέμορφη Τήνο

Η Τήνος είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, που δίνει τη δυνατότητα πληθώρας επιλογών σε ό,τι αφορά τη διαμονή. Ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία για όλα τα βαλάντια είναι έτοιμα να σας φιλοξενήσουν, ενώ το νησί διαθέτει μπανγκαλόου και κάμπινγκ, εάν επιθυμείτε να μειώσετε το budget των καλοκαιρινών διακοπών σας. Οπότε, ανάλογα με το πλάνο των διακοπών σας θα βρείτε και το κατάλληλο κατάλυμα.

Εμείς σας προτείνουμε πέντε όμορφα μέρη, για να επιλέξετε για τη διαμονή σας στην Τήνο:

Χώρα

Εάν και η Χώρα δεν είναι πολύ γραφική, αφού τα νέα κτίσματα της δεκαετίας του ’60 αλλοίωσαν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του νησιού, θα βρείτε πολλά όμορφα σημεία όταν περιηγηθείτε στους δρόμους της. Εάν θέλετε, λοιπόν, να τα έχετε όλα στα πόδια σας, δηλαδή, εστιατόρια, καφέ, μπαρ και καταστήματα, τότε η Χώρα είναι το ιδανικό μέρος για να μείνετε στις διακοπές σας, καθώς διαθέτει και τη μεγαλύτερη προσφορά σε καταλύματα (από ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενώνες, μέχρι ξενοδοχεία 3 και 4 αστέρων και βίλες).

Η πιο κοντινή και εν μέρη οργανωμένη παραλία είναι ο Άγιος Φωκάς, που συνδυάζει άμμο, λίγα βότσαλα, ρηχά νερά και φυσική σκιά από τα αλμυρίκια.  μια αμμώδης παραλία με ρηχά νερά και μερικά διάσπαρτα βότσαλα. 

Το νησί με τα τιρκουάζ νερά για μαγικές διακοπές!

Άγιος Ιωάννης (Πόρτο)

Ένας πολύ γραφικός όρμος είναι αυτός του Αγίου Ιωάννη, μόλις 6 χλμ από τη Χώρα. Ο συγκεκριμένος κολπίσκος είναι αγαπημένος προορισμός και θα βρείτε ποικιλία σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενώνες που βρίσκονται πάνω ή έχουν θέα τη θάλασσα.

Αν ταξιδεύετε με παιδιά, η οργανωμένη παραλία του Αγίου Ιωάννη αποτελεί εξαιρετική επιλογή, αφού συνδυάζει άμμο με ρηχά νερά. Υπάρχει επίσης beach bar στην παραλία, ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ τα αλμυρίκια προσφέρουν φυσική σκιά σε όσους το επιθυμούν.  

Άγιος Ρωμανός

Μία παραλία 6 χλμ από τη Χώρα της Τήνου, που προσφέρεται για χαλαρές διακοπές, ενώ διαθέτει και μία καλή ποικιλία σε καταλύματα για τη διαμονή σας.

Η παραλία του Άγίου Ρωμανού συνδυάζει άμμο, βότσαλα και υπέροχα νερά, ενώ είναι οργανωμένη στο μεγαλύτερο μέρος της. Εάν θέλετε φυσική σκιά, θα βρείτε αλμυρίκια σε πολλά σημεία, καθώς και δύο beach bars με τραπεζάκια δίπλα στο κύμα. Τέλος, εάν πεινάσετε, υπάρχει μια ταβέρνα με παραδοσιακή ελληνική κουζίνα.

Άγιος Σώστης

Το πιο τέλειο μέρος στην Τήνο για να μείνουν οικογένειες με παιδιά! Πρόκειται για ένα μέρος για ασφαλείς διακοπές, με όλες τις ανέσεις. Η παραλία συνδυάζει μαλακή άμμο και πεντακάθαρα διάφανα νερά.

Διακοπές στην Πάρο: Οι ονειρικές παραλίες που δεν πρέπει να χάσεις!

Η περιοχή διαθέτει όλες τις υποδομές που μπορεί να χρειαστείτε για ανέμελες διακοπές με τα παιδιά σας (σούπερ μάρκετ, πρατήρια καυσίμων, υποκαταστήματα τραπεζών, μπαρ και εστιατόρια κ.ά.).

Κιόνια

Εάν αγαπάτε την πολυτέλεια και θέλετε να ζήσετε μοναδκές στιγμές, τότε τα Κιόνια είναι το ιδανικό μέρος για να μείνετε στην Τήνο. Πρόκειται για ένα παραθαλάσσιο θέρετρο με πολυτελή ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Η περιοχή είναι ονειρική, ενώ θα βρείτε όλα τα απαραίτητα για μία άνετη διαμονή εκεί (ATM, σούπερ μάρκετ, πρατήρια καυσίμων κ.λπ.).

Η παραλία είναι οργανωμένη και αμμώδης στο μεγαλύτερο τμήμα της. Η περιοχή είναι σχετικά ήσυχη, οπότε εάν θέλετε να βγείτε για βράδυ, θα πρέπει να πάτε στη Χώρα (3 χλμ απόσταση).

Το σίγουρο είναι ότι σε όποιο μέρος κι αν αποφασίσετε να μείνετε, θα ζήσετε αξέχαστες στιγμές. 

Διακοπές στη Λευκάδα: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το «διαμάντι» του Ιονίου

Οι ειδυλλιακές παραλίες της Τήνου

Η Τήνος διαθέτει πάρα πολλές παραλίες, συγκεκριμένα 41 στον αριθμό!

Οργανωμένες με όλες τις ανέσεις ή παρθένες και μακριά από την πολυκοσμία, η Τήνος έχει να προσφέρει πολλές επιλογές για μπάνιο, που καλύπτει όλα τα γούστα.  

Οι πιο γνωστές, τις οποίες προτείνουμε να επισκεθείτε είναι οι: Κολυμπήθρα, Πάνορμος, Ρόχαρη, Απηγανιά, Άγιος Ρωμανός, Καλύβια, Άγιος Πέτρος, Παχιά Άμμος, Άγιος Φωκάς και Λιβάδα.

Πώς να πάτε στην Τήνο - Ακτοπλοϊκά δρομολόγια και κόστος εισιτηρίων

Η Τήνος συνδέεται ακτοπλοϊκά με τη Ραφήνα και τον Πειραιά. Τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχουν καθημερινά αρκετά δρομολόγια.

Το κόστος του εισιτήριο ανά άτομο κυμαίνεται από τα 20€ έως τα 83€, ανάλογα με το εάν θα επιλέξετε να ταξιδέψετε με ταχύπλοο ή συμβατικό πλοίο, ενώ το ταξίδι έως την Τήνο διαρκεί από 4,5 σε 5 ώρες, ανάλογα με το πλοίο και τα λιμάνια που είναι προγραμματισμένο να πιάσει. 

Καλές διακοπές και να περάσετε υπέροχα!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top