Αρχιμανδρίτης κατηγορείται για οικονομικά και σεξουαλικά σκάνδαλα

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης

Ιερέας στη Θεσσαλονίκη καταγγέλλεται για υπεξαίρεση χρημάτων της εκκλησίας από δωρεές και εμπλοκή σε κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Σάλος στη Θεσσαλονίκη μετά από καταγγελίες πολιτών σε βάρος αρχιμανδρίτη, ο οποίος φέρεται να υφάρπαζε τα χρήματα από δωρεές επιχειρηματιών για παράνομες δραστηριότητες, αλλά και να εμπλέκεται σε κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης νεαρών ατόμων. 

Η δράση του φέρεται να ξεκίνησε το 2018 και κατηγορείται ότι έχει υπεξαιρέσει χρηματικό ποσό που «αγγίζει» το 1.000.000 ευρώ!

Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι η έρευνα των αρμόδιων αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη και ότι ο εν λόγω κληρικός θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη: «Επιθυμούμε να ενημερώσουμε ότι για το συγκεκριμένο θέμα και, μετά την ενημέρωση για τη διενέργεια προανάκρισης, υπάρχει άμεση συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και τις εισαγγελικές αρχές, ενώ παράλληλα εκκινούνται πλέον και οι αντίστοιχες κανονικές εκκλησιαστικές διαδικασίες σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τα σχετικά Νομοθετήματα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top