Λέκκας: «Κίνδυνος ερημοποίησης της Αττικής από τις συνεχείς πυρκαγιές»

Προβλέπει να γίνεται η Αττική… Ντουμπάι

Δραματικές θα είναι οι συνέπειες για το λεκανοπέδιο της Αττικής από τις συνεχείς πυρκαγιές των τελευταίων ετών, προειδοποιεί ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας

Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Ρόδο - Καίγεται και σήμερα το δάσος

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ, υπάρχει κίνδυνος να επέλθει ερημοποίηση από την καταστροφή των εναπομεινάντων δασών και να καταρρεύσει εντελώς το περιβαλλοντικό σύστημα της Αττικής. 

«Κάθε χρόνο, για δύο βδομάδες του Ιουλίου έχουμε τις μεγαλύτερες πυρκαγιές στην Αττική», είπε ο κ. Λέκκας, προσθέτοντας πως το ανησυχητικό δεν είναι μόνο η έκτασή τους, αλλά το γεγονός ότι εκδηλώνονται σε κομβικά σημεία.

Ολονύχτια μάχη με τις φωτιές – Συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Λουτράκι, Μέγαρα

«Εάν συνεχιστεί αυτή η καταστροφή θα υπάρξει περιβαλλοντική κατάρρευση του όλου συστήματος και δε θα μπορεί να υπάρξει διαδικασία αναγέννησης των δασών», προειδοποίησε.

Φωτιά: Νέο μέτωπο από τα Γεράνεια προς Μέγαρα και Κινέτα!

«Εάν δεν μπορέσουμε να σώσουμε τους τελευταίους πόρους τελικά θα φτάσουμε στην ερημοποίηση και θα πάμε σε μια κατάσταση όπως στο Ντουμπάι», συνέχισε ο καθηγητής, κάνοντας έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες μέρες, καθώς αναμένεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας που πιθανόν να πυροδοτήσει νέες πυρκαγιές. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top