Φωτιά: Νέα αναζωπύρωση σε Δερβενοχώρια και Νέα Πέραμο - Κινδυνεύουν σπίτια

Στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας ο Μητσοτάκης

Μαίνονται τα μέτωπα της φωτιάς στο Λουτράκι, τα Μέγαρα και τα Δερβενοχώρια. Πριν από λίγο είχαμε αναζωπύρωση της φωτιάς στα Δερβενοχώρια και συγκεκριμένα στην περιοχή Στεφάνη.

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να περιορίσουν τις φλόγες, καθώς οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι οι άνεμοι θα ενισχυθούν από το μεσημέρι και μετά. 

Η φωτιά είναι 400 μέτρα πάνω από την Εθνική Οδό, στο ύψος των διυλιστηρίων. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν αγώνα με διανοίξεις ζωνών και εναέρια μέσα προκειμένου η φωτιά να μην περάσει την εθνική οδό. Πάνω από την Ε.Ο. επιχειρούν αυτή την ώρα δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. 

Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις στα μέτωπα της φωτιάς στα Μέγαρα και στο Λουτράκι

Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις στα μέτωπα της φωτιάς στα Μέγαρα και στο Λουτράκι

Φωτιά: Αναζωπύρωση στη Νέα Πέραμο - Κοντά στα σπίτισ η φωτιά

Αναζωπύρωση υπάρχει και στη Νέα Πέραμο, με τη φωτιά να καίει κοντά σε σπίτια και τους ανέμους να αλλάζουν συνεχώς φορά, δυσχαιρένοντας το έργο των πυροσβεστών.

Αποζημιώσεις για τους πυρόπληκτους: Τα ποσά που δικαιούνται

Στο πεδίο βολής Κανδύλι το μέτωπο της φωτιάς μεγαλώνει συνεχώς, καθώς οι άνεμοι δυναμώνουν, ενώ από τις 12:00 αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυσή τους. Γι' αυτόν τον λόγο οι Αρχές με μπουλντόζα κάνουν διάνοιξη δρόμων και αντιπυρικες ζώνες ώστε να μπορούν τα πυροσβεστικά να φτάσουν κοντά στις εστίες φωτιάς.

Κάτοικοι στη Μάνδρα, στα Μέγαρα, στους Αγίους Θεοδώρους προσπαθούσαν με κουβάδες και ό,τι μέσα διέθεταν να σβήσουν τις φλόγες

Κάτοικοι στη Μάνδρα, στα Μέγαρα, στους Αγίους Θεοδώρους προσπαθούσαν με κουβάδες και ό,τι μέσα διέθεταν να σβήσουν τις φλόγες

Βορειοδυτικά, η εικόνα είναι πιο δύσκολη λόγω ανέμων και ιδιαίτερα στην Αγία Σωτήρα και την Οινόη. Ωστόσο, οι φλόγες δεν έχουν περάσει στους οικισμούς.

Οι πολύ ισχυροί άνεμοι εμποδίζουν τα εναέρια μέσα να προσεγγίσουν, ενώ λόγω πτώσεων δέντρων είναι δύσκολη η προσέγγιση και από τα πεζοπόρα τμήματα. 

Φωτιά: Σοβαρή η κατάσταση και στο Πανόραμα Λουτρακίου

Στο Πανόραμα Λουτρακίου, λίγο πριν από τις 04:00 σημειώθηκε μεγάλη αναζωπύρωση, με αποτέλεσμα οι φλόγες να φτάσουν μέχρι τον δρόμο. Ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις, πιθανόν από μετασχηματιστές της ΔΕΗ, ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει αν έχουν καεί σπίτια στην αρχή του οικισμού, όπου έφτασαν οι φλόγες. 

Τσακάλι Μάνδρας: Είδε το σπίτι του να καίγεται από τη μια στιγμή στην άλλη

Ο οικισμός του Πανοράματος έχει εκκενωθεί και όλη τη νύχτα οι πυροσβέστες έδιναν μάχη για ελέγξουν το μέτωπο. 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι άνεμοι ενισχύθηκαν με αποτέλεσμα να φουντώσουν και πάλι οι φλόγες

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι άνεμοι ενισχύθηκαν με αποτέλεσμα να φουντώσουν και πάλι οι φλόγες 

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στις 11:30 στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη των πυρκαγιών.

Δάκρυα και απελπισία στην πύρινη κόλαση στο Λουτράκι

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έξι μήνες, για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της φωτιάς. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης αφορά τις δημοτικές κοινότητες Λουτρακίου - Περαχώρας και Ισθμίας της δημοτικής Ενότητας Λουτρακίου - Περαχώρας και της δημοτικής κοινότητας Αγίων Θεοδώρων.

Το μέγεθος της καταστροφής είναι τεράστιο, αφού η φωτιά που ξεκίνησε από τα Δερβενοχώρια διένυσε μια τεράστια απόσταση κι έφτασε έως τη Μάνδρα

Το μέγεθος της καταστροφής είναι τεράστιο, αφού η φωτιά που ξεκίνησε από τα Δερβενοχώρια διένυσε μια τεράστια απόσταση κι έφτασε έως τη Μάνδρα

Φωτιά: Νέο μέτωπο από τα Γεράνεια προς Μέγαρα και Κινέτα!

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί 

Στο μεταξύ, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου από τον κόμβο της Επιδαύρου μέχρι τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Αθήνα.

 

 

Επιπλέον, στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου από τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο της Επιδαύρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Κόρινθο η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από την αριστερή και μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας παραμένει κλειστή.

Η αποτίμηση των ζημιών από τις φωτιές είναι δύσκολο ακόμα να γίνει 

Η αποτίμηση των ζημιών από τις φωτιές είναι δύσκολο ακόμα να γίνει 

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στο Λουτράκι - Σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες

 

 

Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς που βρίσκονται στο δρόμο να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας και να επιδείξουν προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή και εκείνους που δεν έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους ακόμη να το αναβάλλουν προσωρινά μέχρι νεοτέρας.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν δυνάμεις από τη Γαλλία και την Ιταλία\

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν δυνάμεις από τη Γαλλία και την Ιταλία

Φωτιά Δερβενοχώρια: Το πύρινο μέτωπο από το ελικόπτερο κατάσβεσης

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Μυτιλήνης, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Κρήτης
     
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top