Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στο Λουτράκι - Σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες

Μήνυμα του 112 για εκκένωση του οικισμού Γλυκιά Ζωή προς Αγίους Θεοδώρους

Μαίνεται το μέτωπο της φωτιάς στο Λουτράκι. Οι κάτοικοι που βρίσκονται στον οικισμό Γλυκιά Ζωή στους Αγίους Θεοδώρους, έλαβαν μήνυμα εκκένωσης, καθώς η φωτιά πλησιάζει επικίνδυνα.

Έκλεισε πάλι η Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Γλυκιά Ζωή εκκενώστε τώρα προς Αγίους Θεοδώρους. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα.

Νωρίτερα λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στο Λουτράκι η Αστυνομία προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων τόσο στη νέα όσο και στην παλιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου από τα διόδια Ελευσίνας μέχρι τα διόδια Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου από τα διόδια της Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα. Παράλληλα, η ΕΛΑΣ έδωσε στην κυκλοφορία και τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, από τα διόδια Ελευσίνας έως τα διόδια Κορίνθου

Στις φλόγες σπίτια

Στα πλάνα που μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o Λάμπρος Δεμερτζής, καταγράφονται σπίτια να έχουν παραδοθεί στις φλόγες στο Πανόραμα Λουτρακίου.

Μαίνεται το μέτωπο της φωτιάς στο Λουτράκι.

Μαίνεται το μέτωπο της φωτιάς στο Λουτράκι

H κατάσταση είναι δύσκολη και παρόλο που τα εναέρια μέσα δεν έχουν σταματήσει τις ρίψεις νερού, η φωτιά κατέστρεψε αρκετά σπίτια.

Την ίδια ώρα ένα νέο μέτωπο φωτιάς έχει ξεσπάσει στην κορυφή των Γερανείων. 

Προειδοποιητικό μήνυμα του 112 και στους κατοίκους της Νέας Περάμου: «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»

Στο μεταξύ, στο μέτωπο της φωτιάς που ξεκίνησε από τα Δερβενοχώρια, οι φλόγες πέρασαν στην κορυφογραμμή προς Βλυχάδα - Νέα Πέραμο.

Μάλιστα εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Νέας Περάμου, στο οποίο σημειώνεται πως πρέπει να παραμείνουν σε ετοιμότητα για νέα ενημέρωση.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα ανέφερε τα εξής: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή. Αν βρίσκεστε στην περιοχή της Νέας Περάμου παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Νωρίτερα, εντολή για εκκένωση δόθηκε στους οικισμούς Λουτρόπυργο, Άνω Βλυχάδα, Όθωνα και Ευταξία.

Ανακλήθηκαν οι άδειες στο Πυροσβεστικό Σώμα

Επιπλέον, ανακλήθηκαν οι άδειες όλου του ένστολου προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος μέχρι νεωτέρας λόγω των εκτεταμένων πυρκαγιών που μαίνονται στην χώρα.

Σημειώνεται, ότι όπως αναφέρει ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος για την επιχειρησιακή ετοιμότητα, σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών όλης της Επικράτειας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών καθώς και του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top