Φωτιά Λαγονήσι: «Εγώ απλά τελείωσα», λέει υπεύθυνη καταφυγίου ζώων

Διασώθηκαν πάνω από 200 ζώα

Επιχείρηση διάσωσης εγκλωβισμένων αλόγων σε ιππικό όμιλο στην Ανάβυσσο - Οι εικόνες που κατέγραψε ο Γιάννης Σωτηρόπουλος κόβουν την ανάσα / Βίντεο από Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Ολοσχερώς καταστράφηκε από τη μεγάλη φωτιά στον Κουβαρά ένα καταφύγιο ζώων στο Λαγονήσι

Τα μόνα ζώα που διασώθηκαν ήταν μια γάτα και δέκα σκυλιά. Η υπεύθυνη του καταφυγίου βρίσκεται σε τραγική ψυχολογική κατάσταση, καθώς δεν μπόρεσε να σώσει περισσότερα ζώα από όσα φρόντιζε. 

Καρέ καρέ η δραματική επιχείρηση για τη διάσωση εγκλωβισμένων αλόγων

Με μια ανάρτησή της μάλιστα στο Facebook ξεκαθαρίζει πως μετά από αυτή την καταστροφή δεν έχει σκοπό να ασχοληθεί ξανά με τη φιλοζωΐα.

«Τόοοοσα χρόνια παρακαλάμε για υιοθεσίες, φιλοξενίες, ε… τώρα δε θα ξαναπαρακαλέσουμε… 10 έμειναν και δεν ξέρω πόσα έχουν φύγει στο δρόμο, διότι ανοίξαμε πόρτες να φύγουν. Περίπου 14 κάηκαν και εκεί που δεν μας ήξερε ούτε η μάνα μας… ξαφνικά με καλούν όλα τα βοθροκαναλα να τους δώσω ζουμερή είδηση. Μετά από αυτή την καταστροφή εγώ απλά τελείωσα σίγουρα. Αυτή τη στιγμή θέλω να πεθάνω …. δε θα το κάνω διότι επιβίωσαν κάποια. Απλά εγώ και η φιλοζωία τελειώσαμε!!!!!» έγραψε η Μαριάνθη Ζαμπέτα.

Φωτιά Δερβενοχώρια: Νέο μήνυμα από το 112 - Μείνετε σε κλειστούς χώρους

Εκατοντάδες ζώα κινδύνευσαν από τη φωτιά στη Σαρωνίδα και το Λαγονήσι - Eurokinissi

Εκατοντάδες ζώα κινδύνευσαν από τη φωτιά στη Σαρωνίδα και το Λαγονήσι - Eurokinissi

Την ίδια ώρα η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς του υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε πως έχουν διασωθεί περισσότερα από 200 ζώα συντροφιάς και περισσότερα από 100 παραγωγικά ζώα και ιπποειδή. 

Όλα τα αιτήματα απεγκλωβισμού ζώων ικανοποιήθηκαν με ειδικές ομάδες απεγκλωβισμού, όπως η η Alma Libre και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού σε συνεργασία με τους δήμους Γαλατσίου, Αθηναίων, Σαλαμίνας, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας κ.ά.

Φωτιά Λουτράκι: Αναζωπυρώθηκε το μέτωπο στον Άγιο Χαράλαμπο

Παράλληλα η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Dogs’ Voice, υπό την Αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας, έχει θέσει από το απόγευμα της Δευτέρας σε λειτουργία τον σταθμό πυρόπληκτων ζώων ΛΑΤΟ στο Γαλάτσι, ο οποίος δέχεται ζώα που έχουν τραυματιστεί ή βρίσκονται σε κίνδυνο.

Τα παραγωγικά ζώα και τα ιπποειδή μεταφέρθηκαν σε συνεργασία με το A Little Shelter στο καταφύγιό του στο Πολυδένδρι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top