Ενημέρωση Πυροσβεστικής: Βελτιωμένη η κατάσταση στη φωτιά στον Κουβαρά   

Μία προσαγωγή υπόπτου αλλοδαπού για εμπρησμό

Πολύ βελτιωμένη χαρακτήρισε την κατάσταση με την φωτιά που ξέσπασε στον Κουβαρά Αττικής ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος, Γιάννης Αρτοποιός, στην έκτακτη ενημέρωση σήμερα το απόγευμα.   

Φωτιά Κουβαράς: Δραματική επιχείρηση για τη διάσωση εγκλωβισμένων αλόγων

Ανακοίνωσε επίσης ότι έχει προσαχθεί ως ύποπτος για εμπρησμό ένας αλλοδαπός, έπειτα από καταγγελίες περιοίκων  

Ο κ. Αρτοποιός δήλωσε ότι στην ίδια πυρκαγιά επιχειρούν 210 πυροσβέστες, με 10 πεζοπόρα τμήματα και 68 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 10 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για συντονισμό.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν διαθέσει 20 άτομα σε πεζοπόρα τμήματα, το Λιμενικό Σώμα  4 φουσκωτά σκάφη που περιπολούν στην περιοχή με τη βοήθεια 2 αλιευτικών.

Φωτιές: Και οι Ένοπλες Δυνάμεις στην κατάσβεση

Μεγάλες είναι οι δυνάμεις από εθελοντές πυροσβέστες, Αστυνομικούς, προσωπικό του ΕΚΑΒ, ενώ η περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει μεγάλο αριθμό υδροφόρων οχημάτων.

Λόγω των ισχυρών ανέμων, η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε μέτωπο 12 χλμ μέσα σε 2 ώρες, προκαλώντας υλικές καταστροφές. Για προληπτικούς λόγους στάλθηκαν 5 μηνύματα μέσω του 112, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις πυροσβέστες προχώρησαν σε απεγκλωβισμούς κατοίκων. 

Η φωτιά στο Καπαρέλλι Βοιωτίας  

Δύο ώρες αργότερα εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στο Καπαρέλλι Βοιωτίας ενώ ταυτόχρονα εκδηλώθηκε και στην Καλλιθέα Λουτρακίου.

Στην πρώτη πυρκαγιά επιχειρούν 94 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα,  30 οχήματα,  ενώ από αέρος συνδράμουν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα

Η πυρκαγιά στο Λουτράκι 

Στην πυρκαγιά στο Λουτράκι, όπου και εκεί έχουν σημειωθεί υλικές καταστροφές σε κατοικίες ενώ έχουν σταλεί 3 μηνύματα μέσω του 112 για εκκενώσεις οικισμών, επιχειρούν 135 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρο τμήματα και  50 οχήματα ενω από αέρος 8 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει επίσης 40 άτομα σε πεζοπόρα τμήματα καθώς και μηχανήματα προωθητών γαιών.

Φωτιά Λουτράκι: Έκλεισε η εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου από Αγ. Θεοδώρους

Η φωτιά στα Δερβενοχώρια 

Μία ακόμη πυρκαγιά προβληματίζει την Πυροσβεστική καθώς έχει σημειωθεί στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας, στη βόρεια πλευρά της Πάρνηθιας από όπου ξεκίνησε και η μεγάλη  πυρκαγιά που κατέκαψε το μεγαλύτερο μέρος της το 2007.  Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 84 πυροσβέστες, 2 πεζοπόρα τμήματα και 20 οχήματα, ενώ συνδράμουν επίσης 7 αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα.

Μεγάλη φωτιά στα Δερβενοχώρια - Μήνυμα από το 112

Συνολικά το τελευταίο 24ωρο έχουν σημειωθεί 84 πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top