Βίντεο ντοκουμέντο Star με τη δράση της σπείρας διαρρηκτών στη Μύκονο

Σύλληψη μέλους της συμμορίας στο κέντρο της Αθήνας 

Δείτε το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Μπούσιου στο δελτίο ειδήσεων του Star

Βίντεο ντοκουμέντο και φωτογραφίες από τη δράση της σπείρας κακοποιών που δρούσε στη Μύκονο και έκανε διαρρήξεις πολυτελών σπιτιών εξασφάλισε το Star. Ένα από τα μέλη της εντοπίστηκε από αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας και συνελήφθη.

Βίντεο-ντοκουμέντο από τον ξυλοδαρμό εργολάβου στη Μύκονο

Στο βίντεο απο την κάμερα της πολυτελούς βίλας στη Μύκονο φαίνονται δύο απο τα μέλη της σπείρας να πλησιάζουν και να προσπαθούν να βρουν το «αδύνατο» σημείο του σπιτιού για να εισβάλουν στο εσωτερικό.

Βίντεο με τη δράση της σπείρας διαρρηκτών στη Μύκονο

Είναι μία απο τις 14 βίλες που τα μέλη της συμμορίας είχαν διαρρήξει με συνολική λεία που πλησίαζε το μισό εκατομμύριο ευρώ. Οι συλληφθέντες τις εντόπιζαν από τη δική τους βίλα που είχαν ως ορμητήριο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εκμεταλλευόμενοι τη γεωγραφική θέση της κατοικίας τους χρησιμοποιούσαν την εν λόγω βίλα και ως παρατηρητήριο για τον εντοπισμό εξοχικών κατοικιών - στόχων που επρόκειτο να διαρρήξουν, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τον εντοπισμό εντός αυτής ζεύγους κιαλιών.

Φωτογραφίες από τη σπείρα που έκλεβε βίλες και χρηματοκιβώτια 

Στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το Star, φαίνονται τα μέλη της σπείρας να κινούνται περιμετρικά και να έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

Φορούν καπέλα και κουκούλες ενώ αδιαφορούν για τις κάμερες που καταγράφουν τις κινήσεις τους.

Βίντεο με τη δράση της σπείρας διαρρηκτών στη Μύκονο

Βίντεο με τη δράση της σπείρας διαρρηκτών στη Μύκονο

Για να πλησιάσουν τα σπίτια - στόχους χρησιμοποιούσαν δύσβατα και αχαρτογράφητα μονοπάτια.

'Ενα μέλος της σπείρας συνελήφθη την ώρα που έκανε μια διάρρηξη και κρατούσε στα χέρια του ενα μικρό χρηματοκιβώτιο.

Βίντεο με τη δράση της σπείρας διαρρηκτών στη Μύκονο

Οι αρχές γνωρίζουν τα στοιχεία και των υπόλοιπων συνεργών του.

Χειροπέδες στη «χρυσή» σπείρα που ρήμαζε τη βορειοανατολική Αττική

Σύλληψη μέλους της συμμορίας στο κέντρο της Αθήνας 

Μέλος της σπείρας εντοπίστηκε σε καφετέρια στη Νίκαια, όπου είχε πολύ κόσμο και οι αστυνομικοί δεν το διακινδύνευσαν να τον συλλάβουν εκεί. Με ένα αυτοκίνητο ο άνδρας κινήθηκε προς το κέντρο της Αθήνας, και στη συμβολή των οδών Σταδίου και Πεσμαζόγλου τον συνέλαβαν.

«Είναι ξεκάθαρο ότι είναι ένας ευυπόληπτος επιχειρηματίας με λευκό ποινικό μητρώο και με μια σειρά επαγγελματικές δραστηριότητες από τις οποίες συνάγεται το συμπέρασμα ότι δεν έχει κανέναν λόγο να τελέσει κλοπές» είπε από την πλευρά του ο συνήγορος του 27χρονου, Γιάννης Γλύκας. Ο νεαρός μετά την απολογία του στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος.

Τα περισσότερα θύματα ήταν τουρίστες που έκαναν τις διακοπές τους στο νησί των Ανέμων και είδαν χρήματα και κοσμήματα να τα... παίρνει ο άνεμος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top