Χειροπέδες στη «χρυσή» σπείρα που ρήμαζε τη βορειοανατολική Αττική

Συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη - Πώς δρούσαν

Δείτε το ρεπορτάζ της Άννας Λίτινα στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Τέλος στις «χρυσές» διαρρήξεις έβαλε η Αστυνομία με την εξάρθωρη σπείρας που είχε ξαφρίσει πάνω από δέκα σπίτια σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής. Οι δράστες είχαν αποκομίσει συνολικά 170.000 ευρώ ενώ παρουσιάζονταν ως γείτονες. Στις περισσότερες διαρρήξεις πήγαιναν με ένα τζιπ βαμμένο με χρυσό χρώμα.

Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛΑΣ για τον βαρύ οπλισμό στον Νέο Κόσμο

Όπως φαίνεται σε βίντεο ντοκουμέντο του Star, τα μέλη της σπείρας παρουσιάζονταν στα υποψήφια θύματά τους ως γείτονες που χρειάζονταν βοήθεια.

Χειροπέδες στη σπείρα με το χρυσό τζιπ

Έφθαναν στους στόχους τους είτε με ένα ασημί τζιπ είτε με ένα άλλο που ήταν βαμμένο χρυσό και είχε μαύρη οροφή. 

Το ορμητήριο των διαρρηκτών, σύμφωνα με την Αστυνομία, ήταν το Ζεφύρι. Επέλεγαν για στόχους πολυτελή σπίτια σε Πολυδένδρι, Ιπποκράτειο Πολιτεία και Αφίδνες. Κάποιες φορές η δράση τους έφθανε μέχρι τη Νέα Μάκρη. 

Χτυπούσαν κυρίως πρωϊνές ή μεσημεριανές ώρες, όταν οι ιδιοκτήτες των σπιτιών έλειπαν στις δουλειές τους. Ένα από τα θύματα αποκαλύπτει πως μέσα σε ένα μήνα οι κακοποιοί εισέβαλαν στο σπίτι του δύο φορές. Από τότε εκτός από κάμερες τοποθέτησε μέχρι και συρματοπλέγματα για να προστατέψει τον ίδιο και την οικογένειά του.  

Χειροπέδες στη σπείρα με το χρυσό τζιπ

Κάμερα κλειστού κυκλώματος κατέγραψε μία από τις διαρρήξεις τον περασμένο Ιανουάριο. Φορούσαν γάντια, είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με full face και κουκούλες.

Χειροπέδες στη σπείρα με το χρυσό τζιπ

Οι δύο άντρες με γρήγορες κινήσεις έψαχναν συρτάρια και ντουλάπια αναζητώντας αντικείμενα μεγάλης αξίας.  

Τα μέλη της σπείρας συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ωρωπού μετά από καταδίωξη λίγη ώρα αφότου είχαν αδειάσει ένα σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. 

Η λεία των χρυσοδάκτυλων διαρρηκτών ανέρχεται σε 170.000 ευρώ. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top