Ρόδος: «Kαμπάνα» στο beach bar για τις ξαπλώστρες μέσα στη θάλασσα

Είναι το τρίτο πρόστιμο μέσα σε λίγες μέρες- Tι λέει ο ιδιοκτήτης

Aντιδράσεις για το σερβίρισμα στη θάλασσα σε beach bar της Ρόδου/ κεντρικό δελτίο Star 01/07/23

Πρόστιμα για παράνομη κατάληψη θαλάσσιου χώρου από επικαθήμενες κατασκευές - πλωτές ξαπλώστρες- επιβλήθηκαν από το λιμεναρχείο της Ρόδου στην επιχείρηση υγιειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή Αγία Μαρίνα.

Ρόδος: Στον Εισαγγελέα το θέμα με το σερβίρισμα μέσα στη θάλασσα

Σημειώνεται ότι για το θέμα είχε δοθεί εντολή από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο λιμενικό σώμα να προβεί σε έλεγχο της επιχείρησης για την νομιμότητα των κατασκευών μέσα στη θάλασσα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, ανάλογες παραβάσεις είχαν διαπιστωθεί και σε προγενέστερους ελέγχους στις 16/6/2023 και στις 21/6/2023 και είχαν σχηματισθεί οι σχετικές δικογραφίες. 

Αντιδράσεις για το σερβίρισμα μέσα στη θάλασσα 

Το βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media και δείχνει σερβιτόρο να μπαίνει στη θάλασσα, με το νερό να του φτάνει μέχρι το στήθος, προκειμένου να σερβίρει πελάτες που βρίσκονταν σε πλωτές ξαπλώστρες, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. 

Κατά τον έλεγχο που έκανε κλιμάκο της επιθεώρησης εργασίας δε διαπιστώθηκαν παραβάσεις. Δεν επιβλήθηκε πρόστιμο για το συγκεκριμένο περιστατικό, επειδή δεν υπάρχει κάποια νομοθετική διάταξη που να το προβλέπει.

Οργή στη Ρόδο: Σερβιτόρος παραδίδει παραγγελία σχεδόν κολυμπώντας

Από την άλλη, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης έχει τη δική του εκδοχή Όπως είπε, ο νεαρός εργάζεται εδώ και πέντε χρόνια στην επιχείρησή του και είναι πολύ ευχαριστημένος, διοτι παίρνει μεγάλο μισθό, τον οποιο σχεδόν διπλασιάζει με τα γενναιόδωρα φιλοδωρήματα των πελατών.

Επίσης είπε πως οι στολές τους ειναι αδιάβροχες και πως ο κάθε σερβιτόρος δεν υποχρεούται να μπει στο νερό, παρά μόνο αν του το ζητήσει πελάτης κι αν εκεινος θέλει να το κάνει για να πάρει έχτρα tips. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top