Εισαγγελική έρευνα για τον 6χρονο που δεν έβρισκε αξονικό τομογράφο

Περιπλανιόταν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο

Εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε για την υπόθεση του 6χρονου που περιφερόταν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να κάνει αξονική τομογραφία στη Θεσσαλονίκη, μετά από τραυματισμό του με πατίνι.

Νεκρός σε τουαλέτα του νοσοκομείου «Αττικόν» - Ήταν για μέρες εκεί

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σμυρνής έδωσε εντολή στην εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. 

Στόχος της έρευνας είναι να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και της παράβασης καθήκοντος που κυρίως αν υπάρχουν ευθύνες του δημοσίου νοσοκομείου όπου διακομίστηκε το παιδί.

Αίγιο: Ασθενής ξυλοκόπησε γιατρούς και άλλους ασθενείς στο νοσοκομείο

Το εξάχρονο αγοράκι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του «Χαμόγελου του Παιδιού και συνοδευόμενο από τους γονείς του στο Ιπποκράτειο, μετά από τραυματισμό που υπέστη με πατίνι, με αποτέλεσμα να αιμορραγεί από το αυτί. 

Εκεί όμως δε λειτουργούσε ο τομογράφος και οι γιατροί αποφάσισαν να διακομιστεί στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος». Και εκεί όμως ο τομογράφος δεν έχει πρωτόκολλα για παιδιά κάτω των 10 ετών και οι γιατροί δεν πήραν την ευθύνη.

Θρίλερ με τους θανάτους 15 παιδιών σε δύο νοσοκομεία

Το παιδί επέστρεψε στο Ιπποκράτειο και οι γιατροί αποφάσισαν πως θα πρέπει να πάει σε ιδιωτική κλινική με έξοδα του νοσοκομείου για να γίνει η αξονική τομογραφία. Το παιδί αιμορραγούσε για περίπου τρεις ώρες και είχε κάκωση στο λιθοειδές οστό, ενώ τώρα είναι καλά στην υγεία του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top