Θρίλερ με τους θανάτους 15 παιδιών σε δύο νοσοκομεία

Στο μικροσκόπιο καρδιοχειρουργός «Μεσσίας»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τους θανάτους 15 παιδιών σε δύο νοσοκομεία της χώρας. Στο «μικροσκόπιο» έχει μπει ένας καρδιοχειρούργος που αυτοαποκαλούταν «Μεσσίας».

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει τις έρευνες εδώ και μερικές εβδομάδες υπό άκρα μυστικότητα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega έχουν ήδη πάρει καταθέσεις από γονείς παιδιών που έχουν «χάσει» τη ζωή τους, από γιατρούς και άλλα πρόσωπα.

Πώς ξεκίνησε η έρευνα για τους 15 θανάτους παιδιών 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η έρευνα ξεκίνησε μετά από μία έγγραφη αναφορά που εστάλη από συλλόγους καρδιοπαθών το 2021. Πρόκειται για άτομα που ισχυρίζονται ότι είναι γονείς παιδιών που κατέληξαν, όταν χειρουργήθηκαν από συγκεκριμένο γιατρό.

Ακόμα, αναφέρουν ότι ο επικεφαλής διευθυντής είναι ένας «ψεύτικος Μεσσίας» και ότι από τα περίπου 70 χειρουργεία που πραγματοποιήθηκαν από πέρυσι, το 20% κατέληξαν με τον θάνατο του παιδιού - ασθενούς, ενώ πολλά ακόμα παιδιά δεν επανήλθαν ποτέ μετά την εγχείριση.

Από την πλευρά τους, καρδιοχειρουργοί υποστηρίζουν ότι σε επεμβάσεις παιδιών για καρδιολογικά προβλήματα το ποσοστό θνητότητας παγκοσμίως ανέρχεται στο 2 με 4% και όχι στο 20%, όπως αναφέρουν οι καταγγελίες.

Επίσης, οι καταγγέλλοντες υποστηρίζουν ότι ο εν λόγω καρδιοχειρουργός παραπλανεί πολίτες μέσω φιλανθρωπικής ΜΚΟ που έχει δημιουργήσει.

Σήμερα, στελέχη της αστυνομίας προσπαθούν να εντοπίσουν τους φακέλους των παιδιών - θυμάτων, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια των θανάτων.

Σημειώνεται ότι ο καταγγελλόμενος ιατρός έχει αποχωρήσει από τα νοσοκομεία στα οποία εργαζόταν το τελευταίο διάστημα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top