Καιρός: Έρχεται καύσωνας με 37άρια την Παρασκευή

Χαλάει ξανά ο καιρός από την Κυριακή - Αναμένεται ψυχρή αέρια μάζα

Σενάρια τρόμου για 49 βαθμούς Κελσίου στην Αθήνα - Τι λένε οι ειδικοί / Βίντεο αρχείου από MEGA

Καύσωνας που θα φέρει τοπικά έως και 37 βαθμούς Κελσίου είναι προ των πυλών. Ωστόσο, τα σκαμπανεβάσματα του καιρού συνεχίζονται, αφού από την Κυριακή έρχεται ψυχρή αέρια μάζα.

Καιρός: Το καλοκαίρι επιστρέφει - Ανεβαίνει η θερμοκρασία

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, η θερμή μάζα που έρχεται από την Ιταλία θα κρατήσει μέχρι την Κυριακή, ενώ μετά αναμένεται κρύο που θα έρθει από τα Βαλκάνια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το meteo, οι υψηλές πιέσεις που θα επικρατήσουν στην Κεντρική και Δυτική Μεσόγειο κατά τις επόμενες ημέρες θα έχουν ως αποτέλεσμα τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών κυρίως προς την Ιταλία, την Κεντρική Ευρώπη και τα Δυτικά Βαλκάνια όπου και αναμένονται αρκετά υψηλές θερμοκρασίες.

Όμως η προαναφερθείσα μεταφορά θερμών αερίων μαζών θα επηρεάσει και τη χώρα μας, όπου θα καταγραφεί σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας.

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Μαρουσάκης: Παρασκευή και Σάββατο οι πιο θερμές ημέρες - Έρχεται ψυχρή αέρια μάζα την Κυριακή

Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα, η άνοδος αυτή αναμένεται να κορυφωθεί από την Παρασκευή 23/06 και να φτάσει κατά τόπους τους 36 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, οι θερμότερες ημέρες της εβδομάδας θα είναι η Παρασκευή και το Σάββατο.

Τις πιο υψηλές θερμοκρασίες τις περιμένουμε προς την περιοχή του Έβρου, στο εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας, στον θεσσαλικό και αργολικό κάμπο, προς το Αγρίνιο, στον Πύργο Ηλείας, στη Βοιωτία, στη Μεσσηνία, στη Λακωνία αλλά και προς τα πιο νότια τμήματα της Κρήτης.

Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Μαρουσάκης, από την Κυριακή και στη συνέχεια φαίνεται να κυριαρχεί μια ψυχρή αέρια μάζα από τα βόρεια Βαλκάνια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top