Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού

Τελείως διαφορετικό αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού αύριο, Κυριακή, και τη Δευτέρα καθώς έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Σε πολλές περιοχές μάλιστα αναμένονται ακόμα και χαλαζοπτώσεις. 

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στην Ελλάδα με ένταση των φαινομένων αστάθειας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν από την αλλαγή του καιρού είναι:

  • η Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης),
  • η Ήπειρος,
  • η Θεσσαλία,
  • η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής),
  • η Εύβοια
  • η κεντρική και βορειοανατολική Πελοπόννησος.

Στην Αττική προβλέπεται να επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά και βόρεια του νομού καθώς και η πόλη της Αθήνας.

Με τι καιρό «θα κυλήσει» η εβδομάδα

Σύμφωνα με τα νεότερα μεσοπρόθεσμα προγνωστικά στοιχεία ο καιρός τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κυλήσει με θερμοκρασιακές και υετικές εναλλαγές.

Πιο συγκεκριμένα, το διάστημα Κυριακη 11/06 έως Τρίτη 13/06 αναμένεται γενίκευση της αστάθειας με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει σε κάτω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Από την Τετάρτη 14/06 έως και την Πέμπτη 15/06, η αστάθεια των φαινομένων θα περιοριστεί στα ορεινλα της χώρας και η θερμοκρασία θα καταγράψει άνοδο. 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι παρόλη την προγνωστική αβεβαιότητα, η ατμοσφαιρική αστάθεια φαίνεται να γενικεύεται εκ νέου κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά από την Παρασκευή 16/06 και έως το τέλος του δεύτερου δεκαημέρου του Ιουνίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top