Ιερέας Πλάκα: «Ο πατέρας και τα κορίτσια στεναχωρήθηκαν μετά το γεγονός»

Τι είπε ο πατέρας Αλέξανδρος που έντυσε παπαδάκια τα δύο κορίτσια

Κύμα αντιδράσεων αλλά και υποστήριξης έχει προκαλέσει η φωτογραφία που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με δύο κορίτσια να είναι ντυμένα «παπαδάκια» και να συμμετέχουν στη Θεία Λειτουργία. Υπενθυμίζεται ότι ο ιερέας τέθηκε σε αργία.

Το περιστατικό σημειώθηκε στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Ραγκαβά στην Πλάκα όπου ιερουργεί ο πατέρας Αλέξανδρος Καριώτογλου, ο οποίος μίλησε στο Mega.

Πλάκα: Σε αργία ιερέας που έντυσε παπαδάκια δύο κορίτσια

«Θα σας μεταφέρω αυτό που αποφασίστηκε από την έκτακτη συνεδρίαση του εκκλησιαστικού συμβουλίου χωρίς να είμαι εγώ. Τυχαία συντελέστηκε την Κυριακή και αναδείχτηκε σε σημαντικό γεγονός με πολλαπλές διαστάσεις. Οι αντιδράσεις του κόσμου αποκαλύπτουν πως υπάρχει ποίμνιο που αναζητεί ποιμένα. Αποδεικνύουν πως το ποίμνιο δεν είναι μόνο οι κύκλοι των αγκυλώσεων και της τυπολατρίας. Αποκαλύπτουν ότι η κοινωνία αγαπά την εκκλησία και επιθυμεί να συνδεθεί με την εκκλησία. Η αγάπη του Αρχιεπισκόπου προς το πρόσωπό μου δεν αμφισβητούνται. Σέβομαι τις αποφάσεις του και σε καμία περίπτωση δεν τις κρίνω. Τίμημα υπάρχει πάντα και όταν κάνεις το κακό και όταν κάνεις το καλό. Δοξάζω τον Θεό για όλα. Δεν έχω να πω τίποτα παρά να περιμένω την απόφαση της Συνόδου», είπε o πατέρας Αλέξανδρος.

«Ο πατέρας και τα κορίτσια στεναχωρήθηκαν μετά το γεγονός»

Αναφερόμενος στα κορίτσια, ο ιερέας είπε ότι είναι τρίδυμα μαζί με ένα αγοράκι και όταν του είπε να ντύσει και τις αδερφές του χάρηκαν πάρα πολύ και χάρηκαν και οι ίδιες. «Με τους γονείς μίλησα γιατί για να μπει η φωτογραφία στο site της ενορίας ζητήθηκε η άδεια των γονιών και μου είπαν με χαρά. Και μετά το γεγονός ο πατέρας ερχόταν κάθε μέρα στην εκκλησία να μου πει πόσο έχει στενοχωρηθεί ο ίδιος και τα κορίτσια του».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top