Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί έσωσαν βρέφος που είχε εγκλωβιστεί σε αυτοκίνητο

Σε κατάσταση πανικού η μητέρα ζητούσε βοήθεια

Θεσσαλονίκη: Βρέφος Κλειδώθηκε Σε Αυτοκίνητο

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη, όταν ένα βρέφος 1,5 έτους κλειδώθηκε μέσα στο αυτοκίνητο της μητέρας του. 

ΗΠΑ: Τρεις θάνατοι παιδιών που ξεχάστηκαν στα αυτοκίνητα επί ώρες

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που έκαναν περιπολία στην περιοχή είδαν μια γυναίκα έξω από το IX να βρίσκεται σε κατάσταση πανικού, να κλαίει και να ζητά βοήθεια. 

Πλησιάζοντας κατάλαβαν ότι η γυναίκα έκλαιγε γιατί μέσα στο αυτοκίνητό της είχε εγκλωβιστεί ο γιος της, τον οποίο νωρίτερα είχε δέσει στο παιδικό κάθισμα. 

Το αυτοκίνητο ήταν κλειδωμένο και τα κλειδιά βρίσκονταν μέσα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει τρόπος ξεκλειδώματος, αφού η μητέρα δεν είχε πάνω της τα δεύτερα κλειδιά. 

Οι κίνδυνοι όταν αφήνουμε το παιδί μόνο στο αυτοκίνητο - Τι λέει παιδίατρος

Οι αστυνομικοί χωρίς δεύτερη σκέψη, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό εργαλείο θραύσης κρυστάλλων, έσπασαν το παράθυρο που βρισκόταν στην αντίθετη πλευρά από το παιδί και κατάφεραν να ξεκλειδώσουν το αυτοκίνητο και να απεγκλωβίσουν το βρέφος. 

«Στην αρχή νομίζαμε πως η γυναίκα είχε πέσει θύμα ληστείας καθώς η τσάντα της ήταν στο έδαφος. Μόλις πλησιάσαμε η γυναίκα δεν μπορούσε να μας εξηγήσει γιατί φώναζε και ούρλιαζε λέγοντας “το παιδί μου” ωστόσο οι υπόλοιποι μας εξήγησαν πως το παιδί ηλικίας περίπου 1,5 έτους βρισκόταν εγκλωβισμένο και κλειδωμένο μέσα στο όχημα της με τα κλειδιά να είναι μέσα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να το βγάλει», είπε ο αστυνομικός Χρήστος Γκανάτσιος που βοήθησε στον απεγκλωβισμό του παιδιού.

Τραγωδία στην Άρτα: Ξέχασε το μωρό του στο αυτοκίνητο και πέθανε

«Δεν ρωτήσαμε πόση ώρα ήταν μέσα. Με την άδεια της και χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο που φέρουμε πάνω μας κάναμε θραύση του πίσω αριστερού παραθύρου προσπαθώντας να ξεκλειδώσουμε το αυτοκίνητο για να απεγκλωβίσουμε το ανήλικο βρέφος, που ήταν δεμένο. Βέβαια κάναμε θραύση του απέναντι πίνακα του παραθύρου με σκοπό να μη τραυματιστούμε το παιδί ή να μην έχουμε κάποιο άλλο ατυχές συμβάν. Έσπασα το παράθυρο, ξεκλείδωσα το αυτοκίνητο, μπήκα μέσα, άνοιξα την πόρτα του ανηλίκου για να το παραλάβει η μητέρα του. Το παιδάκι ήταν λίγο φοβισμένο από τον θόρυβο που έκανε το τζάμι και η γυναίκα προσπάθησε να ηρεμήσει. Είναι άσχημο να βλέπεις το παιδί σου κλεισμένο μέσα σε ένα αυτοκίνητο και να μη μπορείς να κάνεις τίποτα με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει συνεχώς», πρόσθεσε.

Όπως είπε επικοινώνησε με τη μητέρα και τον πατέρα του παιδιού, οι οποίοι τους ευχαρίστησαν για τις ενέργειές τους. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top