ΗΠΑ: Τρεις θάνατοι παιδιών που ξεχάστηκαν στα αυτοκίνητα επί ώρες

Πώς να προστατεύσετε τα παιδιά σας από τις «παγίδες θανάτου»

Τι είναι το «Σύνδρομο του Ξεχασμένου Μωρού» / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Τρία παιδιά έχασαν τη ζωή τους, αφότου ξεχάστηκαν επί ώρες μέσα σε αυτοκίνητα, κατά τη διάρκεια καύσωνα στις ΗΠΑ. Οι αρχές δήλωσαν ότι τα τραγικά περιστατικά σημειώθηκαν στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον, το Τέξας και τη Φλόριντα.

Οι κίνδυνοι όταν αφήνουμε το παιδί μόνο στο αυτοκίνητο - Τι λέει παιδίατρος

Συνολικά έξι παιδιά έχουν φύγει από τη ζωή στις ΗΠΑ, από τις αρχές του 2023, λόγω θερμοπληξίας που υπέστησαν μέσα σε οχήματα. Πρόκειται για διπλάσιο αριθμό θυμάτων συγκριτικά με πέρυσι, σύμφωνα με μετεωρολόγο της Καλιφόρνια που παρακολουθεί τις τραγωδίες.

Ουάσινγκτον: Mητέρα πήγε στη δουλειά της και ξέχασε το μωρό εννιά ώρες στο αυτοκίνητο

Ένα παιδάκι ενός έτους έχασε τη ζωή του, όταν η ανάδοχη μητέρα του το ξέχασε στο αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε νοσοκομείο της πόλης Puyallup της Ουάσινγκτον. Το παιδί εντοπίστηκε μετά από εννέα ώρες, νεκρό. Η μητέρα ήταν στη δουλειά και είχε ξεχάσει ότι το είχε πάρει μαζί της. 

Χιούστον: Δύο παιδάκια κλεισμένα σε όχημα- Νεκρό το ένα

Στο Χιούστον του Τέξας, δύο παιδάκια έμειναν για ώρες σε σταθμευμένο όχημα. Δυστυχώς, ένα 4χρονο αγόρι έχασε τη ζωή του αλλά ένα κοριτσάκι δύο ετών εντοπίστηκε, έχοντας τις αισθήσεις του.

Φλόριντα: Mωρό νεκρό μετά από τρεις ώρες στο ΙΧ- Οι γονείς ήταν στην εκκλησία

Στη Φλόριντα, ένα μωρό 11 μηνών πέθανε όταν έμεινε για τρεις ώρες κλεισμένο στο αυτοκίνητο. Οι αστυνομικοί είπαν ότι οι γονείς πήγαιναν στην εκκλησία εκείνη την ώρα και ότι το περιστατικό είναι υπό διερεύνηση.

Καλιφόρνια: Τραγικός θάνατος βρέφους λόγω του «ατμοσφαιρικού ποταμού»

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, οι θερμοκρασίες στην περιοχή την Κυριακή ήταν κοντά στους 25 βαθμούς Κελσίου. Έρευνα έχει δείξει όμως ότι ακόμη και μια ημέρα με χαμηλή θερμοκρασία, θα μπορούσε να οδηγήσει σε θανατηφόρα αποτελέσματα μέσα σε ένα αυτοκίνητο, καθώς λειτουργεί σαν «θερμοκήπιο».

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) στις ΗΠΑ τόνισε ότι η θερμοκρασία του σώματος ενός παιδιού αυξάνεται τρεις έως πέντε φορές πιο γρήγορα από αυτή ενός ενήλικα.

Τι είναι το «Σύνδρομο του Ξεχασμένου Μωρού» - Η επιστημονική εξήγηση

Έτσι, όταν ένα παιδί αφήνεται σε ένα αυτοκίνητο, η κατάσταση μπορεί γρήγορα να γίνει επικίνδυνη.

Το 2022, 33 παιδιά πέθαναν από θερμοπληξία σε οχήματα στις ΗΠΑ.

Συμβουλές σε γονείς για να προστατεύσουν τα παιδιά από τις «παγίδες θανάτου»

  • Μην αφήνετε ποτέ ένα παιδί χωρίς επίβλεψη για μεγάλο χρονικό διάστημα
  • Κάνετε συνήθεια να ελέγχετε ολόκληρο το όχημά σας
  • Ζητήστε από τους παρόχους παιδικής φροντίδας να καλέσουν, εάν το παιδί σας δεν εμφανιστεί για φροντίδα όπως αναμένεται
  • Τοποθετήστε ένα αντικείμενο στο πίσω κάθισμα (όπως μια τσάντα ή βαλίτσα) ως υπενθύμιση για να κοιτάξετε πριν κλειδώσετε
  • Αποθηκεύστε τα κλειδιά μακριά από παιδιά και διδάξτε στα παιδιά ότι το όχημα δεν είναι χώρος παιχνιδιού
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top