Πάτρα: Πραγματογνωμοσύνη για το Σύνδρομο Μινχάουζεν ζητά η μητέρα

Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

Το αίτημα για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, ώστε να διαπιστωθεί αν η κατηγορούμενη μητέρα από την Πάτρα πάσχει από το Σύνδρομο Μινχάουζεν δι’ αντιπροσώπου επανέφερε ο δικηγόρος της, Αλέξης Κούγιας. 

«Έχουμε τη θέση ότι η κατηγορούμενη είναι υγιέστατη ψυχικά. Έχετε τη δυνατότητα να διορίσετε ακόμα και σήμερα πραγματογνώμονες ώστε να τελειώνουμε με αυτό το σύνδρομο. Θέλουμε να τελειώνει αυτή η φημολογία», τόνισε ο Αλέξης Κούγιας στην έναρξη της συνεδρίασης.

O Αλέξης Κούγιας ζήτησε να γίνει πραγματογνωμοσύνη στην μητέρα από την Πάτρα για να διαπιστωθεί αν πάσχει από το Σύνδρομο Μινχάουζεν δι' αντιπροσώπου - Eurokinissi

O Αλέξης Κούγιας ζήτησε να γίνει πραγματογνωμοσύνη στην μητέρα από την Πάτρα για να διαπιστωθεί αν πάσχει από το Σύνδρομο Μινχάουζεν δι' αντιπροσώπου - Eurokinissi

Πάτρα: «Η μητέρα δε φαινόταν να στεναχωριέται. Δεν πλησίαζε τη Τζωρτζίνα»

Στη συνέχεια στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε για να καταθέσει παιδίατρος του νοσοκομείου του Ρίου, που είχε εξετάσει τη μικρή Τζωρτζίνα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της εκεί τον Ιανουάριο του 2022.

Πάτρα: «Πιστεύαμε ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει με την οικογένεια Δασκαλάκη»

«Στις 22/01/2022 ήμουν παρούσα σε ένα μικρό επεισόδιο. Η Τζωρτζίνα είχε αποκορεσμό γύρω στο 70 και ταχυκαρδία. Μέχρι να παρέμβω το παιδί επανήλθε. Επικοινώνησα με την ΜΕΘ Παίδων για να την ενημερώσω, μίλησα με εφημερεύουσα γιατρό. Το παιδί ήταν ωχρό, δεν έκανε κινήσεις άκρων. Το χαρακτηριστικό του επεισοδίου ήταν η έντονη ωχρότητα. Μετά έκανε δύο επεισόδια εμέτων», κατέθεσε η μάρτυρας, προσθέτοντας πως και στις 25/01 προέκυψε ένα παρατεταμένο επεισόδιο, στο οποίο πρώτα κλήθηκε ένας συνάδελφος της και μετά εκείνη.

Πάτρα: Οργισμένος ο Κούγιας με τους γιατρούς- Τους αποκάλεσε «συμμορία»

Πρόεδρος : Η μητέρα σας φώναζε;

Μάρτυρας : Δε θυμάμαι.

Πρόεδρος : Ποιος χορηγούσε τα φάρμακα;

Μάρτυρας : Η μητέρα. 

Πρόεδρος : Αυτό είναι τακτική της κλινικής;

Μάρτυρας : Νομίζω στη παιδιατρική κλινική στις χρόνιες περιπτώσεις τα χορηγούν οι γονείς. 

Εισαγγελέας: τα επεισόδια είχαν μεταξύ τους κάποια αλληλουχία;

Μάρτυρας : Δεν είχε κάποιο συγκεκριμένο μοτίβο. Όχι. Ας πούμε κάποιες φορές έκανε δύο μικρά και σταματούσε και στις 25/01 έκανε ένα μεγάλο χωρίς να έχει κάνει μικρά πριν.

Όπως είπε ακόμα δε γνωρίζει ούτε η ίδια, ούτε οι συνάδελφοί της πού οφείλονταν τα επεισόδια αυτά. 

Πάτρα: «Έβαζαν τη Τζωρτζίνα στο κρεβάτι, έφευγαν και εκείνη έκλαιγε»

«Καταλήξαμε πως χρειάζεται νευρολογικό έλεγχο. Από εμάς έφυγε αδιάγνωστη», είπε η παιδίατρος.

Η μάρτυρας τόνισε πως ο συνοδός του παιδιού, χωρίς να θυμάται εάν ήταν ο πατέρας ή η μητέρα, ενημέρωσε άμεσα στις 22/1 για το επεισόδιο, σε λιγότερο από ένα λεπτό κι εκείνη μπήκε στο δωμάτιο σε λιγότερο από λεπτό για να δει τι συμβαίνει με το παιδί.

Πάτρα: Τι δείχνει για την κατηγορούμενη μητέρα η φωνή της

Αλέξης Κούγιας : Αυτό δε δείχνει ότι δεν ήθελε να προκαλέσει κακό στο παιδί;

Μάρτυρας : Δε γνωρίζω. 

Αλ. Κούγιας : Έχετε μάθει εάν πάτησε το πόδι του στις κλινικές που νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα καρδιολόγος; 

Μάρτυρας : Υπήρχε θεράπων καρδιολόγος. 

Αλ.Κούγιας: Πάτησε στο νοσοκομείο σας; Δεν πάτησε σας το λέω εγώ… Εμείς έχουμε άποψη ότι το παιδί έπρεπε να πάει καρδιολογική κλινική! Δεν καλούσαν καρδιολόγο ποτέ και τελικά έκανε ανακοπή.

Στη δίκη κατέθεσε και γιατρός καρδιολόγος του Ωνασείου που είχε εξετάσει την Τζωρτζίνα

Ο συγκεκριμένος ήταν παρών σε ένα επεισόδιο σπασμών του παιδιού και όπως είπε, ούτε ο ίδιος, ούτε οι συνάδελφοί του περίμεναν ότι η μικρή θα καταλήξει τόσο σύντομα. 

Πρόεδρος: Στην κατάθεση σας στην ανακρίτρια λέτε ότι η Τζωρτζίνα έκανε ένα επεισόδιο σπασμών. Αυτό το επεισόδιο πώς δικαιολογείται;

Γιατρός : Μπορεί να εμφανιστούν σπασμοί σε παιδιά που έχουν υποστεί βλάβες.

Προεδρος: Τι εννοείται ότι δεν περιμένατε να έχει τόσο σύντομη κατάληξη;

Γιατρός: Ήταν έκπληξη για όλους όταν μάθαμε ότι πέθανε. Από καρδιολογικής άποψης ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμε από τη στιγμή που βάλαμε απινιδωτή βηματοδότη γι' αυτό το παιδί για να το προστατεύσουμε.

Δικηγόρος Δασκαλάκη : Έχετε αναφέρει ότι το Ωνάσειο δεν σας ενημέρωσε ότι υπήρχε υποψία για κακοποίηση.

Γιατρός: Δε μας είχε ενημερώσει κανείς για τις υποψίες των συναδέλφων από την Πάτρα. Το μάθαμε μετά το θάνατο σε μια συζήτηση που κάναμε μεταξύ μας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top