«Αγόρια στο ντους»: Ποιος εποπτεύει την επιλογή των ταινιών για τα σχολεία

Αντιδράσεις για την προβολή ταινίας με ερωτικές σκηνές σε 10χρονους μαθητές

Το ρεπορτάζ του Λάμπρου Δεμερτζή στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star για την προβολή της ταινίας «Αγόρια στο ντους» σε μαθητές της Δ' Δημοτικού από δασκάλα, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις

Χωρίς την έγκριση του υπουργείου Παιδείας προβλήθηκε η ταινία με τις ερωτικές σκηνές ανηλίκων σε μαθητές της Δ’ δημοτικού.

Το Ινστιτούτο εκπαιδευτικής πολιτικής δεν ενέκρινε καμία από τις ταινίες που υπάρχουν σε ειδική πλατφόρμα για να προβάλλονται μέσα στις σχολικές αίθουσες. Την ίδια στιγμή, γονείς μαθητή στρέφονται με αγωγή και μήνυση  κατά της δασκάλας. 

“Αγόρια στο ντους”: Δασκάλα έδειξε στους μαθητές ταινία με ερωτικές σκηνές

Δεν έχουν τέλος οι αντιδράσεις γονέων για την ταινία «αγόρια στο ντους». «Απαράδεκτο, απαράδεκτο αντιπαιδαγωγικό. Όλοι οι γονείς, παππούδες - γιαγιάδες έχουμε φοβηθεί πια με την εξέλιξη αυτή μέσα στα σχολεία που γίνονται»

Η δασκάλα διάλεξε την ταινία με ερωτικές σκηνές ανηλίκων μέσα από ειδική πλατφόρμα για τα σχολεία. Με ποιο κριτήριο; 

«Το επιχείρημα ήταν ότι η ταινία αυτή είχε περιεχόμενο εκπαιδευτικό κατά την υποκειμενική της προφανώς κρίση. Θεωρούσε ότι το περιεχόμενο είναι θεμιτό και κατά αυτό τον τρόπο προάγονται κάποια μηνύματα σεξουαλικού προσανατολισμού» είπε ο δικηγόρος γονέων, Χαράλαμπος Κατσιβάρδας. 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η πλευρά της οικογένειας είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μήνυση κατά της δασκάλας, μόλις όμως έχουν στα χέρια τους την απάντηση από το υπουργείο Παιδείας.

Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής: «Χωρίς την έγκρισή μας οι ταινίες»

Εκτός από την αναστάτωση των γονιών, η προβολή  έφερε στην επιφάνεια και τα προβλήματα των υπηρεσιών στην εκπαίδευση. Χωρίς άδεια έγινε η προβολή της ταινίας, αναφέρει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής πολιτικής.

«Διευκρινίζεται ότι το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής δεν έχει εγκρίνει τις ταινίες, οι οποίες είναι αναρτημένες στην ψηφιακή πλατφόρμα κινηματογραφικών ταινιών CinEDU του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου».

Απάντηση CinEDU: «Aναρμόδιο το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής»

Το Star επικοινώνησε με τους υπεύθυνους της πλατφόρμας. Τονίζουν πως δεν τίθεται θέμα έγκρισης, αλλά αναρμοδιότητας του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής καθώς δεν πρόκειται για  εκπαιδευτικό υλικό, όπως για ένα βιβλίο. Πάντως, η ταινία ήταν για παιδιά γυμνασίου, σύμφωνα με το CinEDU.

Αποκάλυψη Star: Οι ταινίες έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα

Όμως, σε έγγραφο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου που έχει την ευθύνη της πλατφόρμας και φέρνει στη δημοσιότητα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star αποκαλύπτεται  ότι πρόκειται για εκπαιδευτικό υλικό. Έγγραφο αναφέρει χαρακτηριστικά: «ο σχεδιασμός του εκπαιδευτικού προγράμματος στηρίζεται στην ενεργή συμμετοχή των παιδιών και στην ενθάρρυνση της ομαδικής δουλειάς». 

Όσο και αν ακούγεται παράξενο, την επιλογή των ταινιών κάνει επιτροπή, η οποία εποπτεύεται από το υπουργείο Πολιτισμού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top