Εκλογές 2023: Έβαλαν αφίσες μέχρι και σε φανάρια - Κίνδυνος για ατυχήματα

Δυσφορία από την υπερ... αφισοκόλληση στο κέντρο της Αθήνας

Αλγεινή εντύπωση προκαλούν οι αφίσες κομμάτων στο κέντρο της Αθήνας. Εκτός από την ρύπανση που προκαλούν υπάρχει και κίνδυνος ατυχήματος, καθώς οι υπεύθυνοι τις έχουν τοποθετήσει ακόμη και πάνω στους φωτεινούς σηματοδότες.

Οι εικόνες με τις διάσπαρτες αφίσες κομμάτων στο κέντρο της Αθήνας παραπέμπουν σε άλλες εποχές, όπως στην δεκαετία του '80, τότε που δεν υπήρχε το διαδίκτυο. Ωστόσο το 2023 οι πολίτες θεωρούν ότι η αφισοκόληση δεν είναι μόνο αναχρονιστική αλλα ρυπαίνει το περιβάλλον, κάτι που δεν αντιλαμβάνονται οι ιθύνοντες της προεκλογικής εκστρατείας.

Εκλογές: Ο δήμος Αθηναίων ζητά αυστηρή τήρηση του νόμου για αφίσες-φυλλάδια

Όπως κατέγραψε η κάμερα του Star, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας δεν υπήρχε κολώνα φωτισμού χωρίς αφίσα. Στη Σταδίου έβαλαν αφίσα ακόμα και σε κολώνα όπου υπάρχει φωτεινός σηματοδότης. 

«Δυστυχώς οι πιο πολλές είναι σε φανάρια και σε σημεία όπου αποσπούν την προσοχή. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και έχουν γίνει και πολλά ατυχήματα» σημείωσε υπάλληλος της Περιφέρειας Αττικής. 

Ο νόμος είναι σαφής. Απαγορεύεται στα κόμματα και τους συνασπισμούς κομμάτων η ανάρτηση ή επικόλληση αεροπανό, πανό, αφισών και κάθε άλλου είδους υλικού προβολής. Οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής πάντως κατεβάζουν καθημερινά δεκάδες αφίσες από κεντρικούς δρόμους.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top