Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Κρήτη

Αναστάτωση σε Μοίρες και Τυμπάκι

Ανησυχία για τα δημόσια κτίρια που δεν έχει γίνει προσεισμικός έλεγχος / Βίντεο αρχείου από δελτίο ειδήσεων Star (28/03/'23)

Σεισμική δόνηση 5,1 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης στην Κρήτη, στο νότιο τμήμα του Ηρακλείου.

Τριπλή σεισμική δόνηση κοντά στην Κόρινθο

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο ήταν 7 χλμ. νότια-νοτιοδυτικά από τις Μοίρες του Ηρακλείου και το εστιακό βάθος στα 8,9 χιλιόμετρα.

Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Κρήτη

Στους δρόμους οι κάτοικοι σε Μοίρες και Τυμπάκι

Η δόνηση έγινε αισθητή από το Ρέθυμνο μέχρι την ανατολική Κρήτη. Οι κάτοικοι στο Τυμπάκι και τις Μοίρες βγήκαν ανάστατοι στους δρόμους.

Ο δήμαρχος Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης, μιλώντας στο cretalive.gr ανέφερε πως «ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν καταγεγραμμένες ζημιές». Η Αστυνομία τέθηκε σε επιφυλακή σε κάθε περίπτωση.

Σε βίντεο από τις Μοίρες, έχει καταγραφεί η στιγμή που γίνεται ο σεισμός των 5,1 Ρίχτερ.

Η στιγμή του σεισμού 5,1 Ρίχτερ / cretalive.gr

Υπενθυμίζεται ότι σεισμική δόνηση είχε καταγραφεί και το βράδυ της Τετάρτης στην Κρήτη. 

Το επίκεντρο του σεισμού μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, εντοπιζόταν 7 χλμ. ανατολικά των Καλών Λιμένων Ηρακλείου, ενώ το εστιακό βάθος στα 5 χλμ.

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Επιβάλλεται πολύ προσεκτική παρακολούθηση

«Δυνατός σεισμός στη νότια Κρήτη μεγέθους 5,1 στις 21.58. Επίκεντρο σε χερσαίο χώρο 10 χλμ νοτιοδυτικά των Μοιρών. Προηγήθηκαν μερικοί μικρότεροι σεισμοί και χθες έγινε σεισμός μεγέθους 4,2 στην ίδια εστία. Επιβάλλεται πολύ προσεκτική παρακολούθηση και αξιολόγηση από τους επιστήμονες και μέτρα προστασίας από τις τοπικές αρχές, όπως προβλέπει το επιχειρησιακό Σχέδιο ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ» αναφέρει σε ανάρτησή του για τον σεισμό στην Κρήτη ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top