Μετρό Θεσσαλονίκης: Έγινε το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο με επιβάτες

Σύντομα σε λειτουργία μετά από χρόνια αναμονής

Στα τέλη του 2023 αναμένεται να παραδοθεί στους πολίτες το Μετρό Θεσσαλονίκης, το οποίο θα καλύπτει μία διαδρομή 9,6 χιλιομέτρων- Βίντεο: Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star (18/05)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη, το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο του Μετρό Θεσσαλονίκης από τον νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό μέχρι το αμαξοστάσιο της Πυλαιάς, με επιβάτες δημοσιογράφους. 

Πραγματοποιήθηκε το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο του μετρό Θεσσαλονίκης με επιβάτες - Eurokinissi

Πραγματοποιήθηκε το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο του μετρό Θεσσαλονίκης με επιβάτες - Eurokinissi

Μέχρι στιγμής όλοι οι σταθμοί εκτός από αυτόν της Βενιζέλου έχουν διαμορφωθεί πληρως και είναι έτοιμοι να λειτουργήσουν. Διαθέτουν ειδικά υαλοπετάσματα και πόρτες ασφαλείας τύπου PSD, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο ατυχήματος. 

Σχεδόν όλοι οι σταθμοί του μετρό της Θεσσαλονίκης είναι έτοιμοι να τεθούν σε λειτουργία - Eurokinissi

Σχεδόν όλοι οι σταθμοί του μετρό της Θεσσαλονίκης είναι έτοιμοι να τεθούν σε λειτουργία - Eurokinissi

Σύμφωνα με πληροφορίες ο συρμός στο κομμάτι του νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού μέχρι το Σιντριβάνι κινήθηκε με 15 χλμ. την ώρα, καθώς ο έλεγχος ήταν χειροκίνητος, ενώ στη συνέχεια από το Σιντριβάνι έως το αμαξοστάσιο της Πυλαίας έγινε με ταχύτητες που έφτασαν τα 80 χλμ, αφού το συγκεκριμένο τμήμα είναι πλήρως αυτόματο, όσον αφορά στην κίνηση του συρμού. 

Το μετρό Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αττικό ΜΕΤΡΟ Α.Ε. είναι από τα ασφαλέστερα του κόσμου - Eurokinissi

Το μετρό Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αττικό ΜΕΤΡΟ Α.Ε. είναι από τα ασφαλέστερα του κόσμου - Eurokinissi

Ο πρόεδρος της Αττικό ΜΕΤΡΟ Α.Ε., Νίκος Ταχιάος, ο οποίος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της λειτουργίας του μετρό, έκανε λόγο για ένα από τα πιο σύγχρονα και ασφαλέστερα μετρό στον κόσμο.

\

Οι Θεσσαλονικείς περιμένουν με ανυπομονησία της λειτουργία του μετρό - Eurokinissi

Στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας πήγε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ενημερωθεί και να δει από κοντά την εξέλιξη του έργου.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε:

«Η σημερινή εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. Το μετρό της Θεσσαλονίκης, το πολύπαθο αυτό έργο, τίθεται σε δοκιμαστική λειτουργία και όσοι είχαν την ευκαιρία να με συνοδεύσουν σήμερα, καθώς διανύσαμε όλη τη βασική πρώτη γραμμή, διαπίστωσαν ότι η κυβέρνηση τήρησε τη δέσμευσή της να παραδώσει το πιο σύγχρονο μετρό στην Ευρώπη, προστατεύοντας ταυτόχρονα και την εξαιρετικά πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Είναι πράγματι μια πολύ σημαντική μέρα για τη Θεσσαλονίκη και τους Θεσσαλονικείς, καθώς ένα όνειρο δεκαετιών γίνεται πράξη. Να ευχαριστήσω όσους δούλεψαν για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, για να περάσουμε από την απάτη των μουσαμάδων στην πραγματικότητα ενός έργου που ξεκινά τη δοκιμαστική λειτουργία του. Και μιας και η Θεσσαλονίκη αποκτά το δικό της μετρό, ήρθε η ώρα να μετονομάσουμε την εταιρεία ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ σε ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ για να σηματοδοτήσουμε με αυτόν τον τρόπο ότι η συμπρωτεύουσα αποκτά το μετρό που της αξίζει. 

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επίσκεψη στον σταθμό Βενιζέλου. Θα έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε με πόσο μεγάλη προσοχή και σεβασμό στην πολιτιστική μας κληρονομιά γίνεται η επανατοποθέτηση των αρχαιολογικών ευρημάτων, ώστε να είναι ένα ζωντανό μουσείο».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top