Καραϊβάζ: Οι νέες καταθέσεις και οι αναρτήσεις που ενόχλησαν

Κατέθεσαν Καλλιακμάνης και Τσούκαλης

Δολοφονία Καραϊβάζ: Κατέθεσαν Καλλιακμάνης και Τσούκαλης / Βίντεο από «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Συνεχίζονται οι έρευνες για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, μετά τις δύο συλλήψεις. Στόχος των αστυνομικών είναι να φτάσουν στον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του δημοσιογράφου. Eνώπιον του ανακριτή κατέθεσαν σήμερα ως μάρτυρες για την υπόθεση ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, και ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης οι οποίοι ήταν και φίλοι του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Κατέθεσε η χήρα του δημοσιογράφου

«Ο Γιώργος δεν γυρίζει πίσω αλλά το ζητούμενο είναι να υπάρχει μια μερική ανακούφιση στην οικογένεια και στην ψυχούλα του Γιώργου», ανέφερε ο κ. Τσούκαλης, τονίζοντας ότι «έχει γίνει πολύ καλή δουλειά από την ΕΛ.ΑΣ με μεθοδικότητα. Ευελπιστώ ότι θα φτάσουμε και στους ηθικούς αυτουργούς σύντομα για να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Καραϊβάζ: Προφυλακιστέοι οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία

Από την πλευρά του ο κ. Καλλιακμάνης τόνισε ότι το ζητούμενο τώρα είναι να εντοπιστεί ο ηθικός αυτουργός.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό, στόχος του ανακριτή είναι να φτάσει την υπόθεση μέχρι τέλους. «Κάποιοι θεωρούσαν ότι δε θα φτάσει η ΕΛ.ΑΣ. να εξιχνιάσει την υπόθεση. Υπάρχει δυσκολία να εξιχνιαστεί το οργανωμένο έγκλημα αλλά οι έρευνες είναι σε πολύ καλό στάδιο. Θα είμαι πιο πολύ ευχαριστημένος όταν θα φθάσουμε στους ηθικούς αυτουργούς», τόνισε ο κ. Καλλιακμάνης, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

«Μακάρι να ήμουν ένας ουσιώδης μάρτυρας» συμπλήρωσε ο ίδιος. «Μακάρι ο Γιώργος να μου είχε πει κάποια πράγματα που προφανώς ήξερε, όμως δεν το έκανε. Αν ήξερα πράγματα θα μπορούσα να βοηθήσω την έρευνα για να φθάσουμε στο ποθούμενο αποτέλεσμα: να φθάσουμε όχι μόνο σε αυτούς που τράβηξαν το όπλο και πάτησαν τη σκανδάλη αλλά και σε αυτούς που έδωσαν την εντολή. Πιστεύω πάντως ότι η δικογραφία είναι "δεμένη" και θα φθάσουμε στον ηθικό αυτουργό». 

Καραϊβάζ: Ο 40χρονος αγόρασε δύο διαμερίσματα στον Γέρακα μετά τη δολοφονία

Καραϊβάζ: Οι αναρτήσεις που ενοχλούσαν

Οι έρευνες επικεντρώνονται στο κίνητρο που οδήγησε στη στοχοποίηση και τελικά στη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» Βασίλης Λαμπρόπουλος, πλέον φέρεται να υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για τον λόγο που δόθηκε η εντολή εκτέλεσης και πληρώθηκε το συμβόλαιο θανάτου για τον Γιώργο Καραϊβάζ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το κίνητρο των δραστών έχει άμεση σχέση με αναρτήσεις του δημοσιογράφου αλλά και παρεμβάσεις του σε αστυνομικές έρευνες, την περίοδο 2015-2021, με «στόχο» τη δραστηριότητα μελών του οργανωμένου εγκλήματος σε εκβιάσεις κ.λπ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top