Δασκαλάκης: Αποχώρησε από τη δίκη - Η φωτογραφία που έδειξε ο Ηλιάδης

Πειθαρχική έρευνα του ΔΣΑ για δηλώσεις του Αλέξη Κούγια

Το ρεπορτάζ της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» για την υπόθεση

Η δίκη της κατηγορούμενης μητέρας από την Πάτρα για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας, συνεχίζεται σήμερα με την εξέταση του εντατικολόγου Ανδρέα Ηλιάδη. Στη δικαστική αίθουσα για ακόμη μια φορά υπήρξαν εντάσεις και το κλίμα ήταν τεταμένο, ενώ ο Μάνος Δασκαλάκης αποχώρησε για λίγα λεπτά, φανερά εκνευρισμένος.

Αλέξης Κούγιας: Λιποθύμησε μέσα στη δικαστική αίθουσα

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο διευθυντής ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου Ανδρέας Ηλιάδης είχε μαζί του στην αίθουσα του δικαστηρίου μια σακούλα με έγγραφα.

Σε κάποιο σημείο της δίκης, όταν ο συνήγορος της κατηγορούμενης μητέρας Αλέξης Κούγιας έθετε ερωτήματα στον κ. Ηλιάδη για την κατάσταση της υγείας της Τζωρτζίνας και κατά πόσο το παιδί θα ήταν σε θέση να σκέφτεται και να κινείται, ο εντατικολόγος της Τζωρτζίνας πήρε από τη σακούλα που είχε μαζί του μια φωτογραφία, και κατευθύνθηκε προς την έδρα δείχνοντάς την σε δικαστές και ενόρκους.

Αν και οι δημοσιογράφοι δεν είδαν τη φωτογραφία, εικάζεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Δημήτρη Δαμιανού, πως επρόκειτο για φωτογραφία της Τζωρτζίνας. 

Σε εκείνο το σημείο, μάλιστα, ο Μάνος Δασκαλάκης που βρισκόταν μέσα στην αίθουσα, εκνευρίστηκε τόσο πολύ από την ερώτηση του κ. Κούγια που βγήκε από την αίθουσα, για να επανέλθει μετά από περίπου πέντε λεπτά.

Πάτρα: «Είδα αναστατωμένη τη μητέρα και εμφανώς αγχωμένη»

Πειθαρχική έρευνα του ΔΣΑ για δηλώσεις του Αλέξη Κούγια

Στο μεταξύ, αυτεπάγγελτη πειθαρχική έρευνα σε βάρος του Αλέξη Κούγια, αναφορικά με πρόσφατη δήλωσή του, ως συνήγορος της κατηγορούμενης μητέρας από την Πάτρα, ξεκίνησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

Ειδικότερα, ο κ. Κούγιας, ως συνήγορος της 35χρονης μητέρας, σχολιάζοντας τις προσπάθειες ανάνηψης της κόρης της Τζωρτζίνας από τον αναισθησιολόγο δήλωσε:

«Τι να το κάνεις ένα παιδί το οποίο είναι τετραπληγικό, δεν έχει χεράκια και πόδια να ζήσει και το οποίο σε όλη του τη ζωή θα χρειάζεται κάποιον; Δεν έχει σημασία μόνο το ζην, αλλά και το ευ ζην. Όταν είναι από φτωχή οικογένεια και φύγουν οι γονείς του από το ζωή θα πρέπει να εισαχθεί σε ένα ίδρυμα».

Πάτρα: «Παρατήρησα κάτι ασυνήθιστο» - Τι κατέθεσε νοσηλεύτρια για τη μητέρα

Η δήλωση του κ. Κούγια είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), η οποία απαίτησε ο κ. Κούγιας να ζητήσει άμεσα συγγνώμη και παράλληλα ζήτησε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών «να πράξει τα δέοντα» αν ο κ. Κούγιας δε ζητούσε συγγνώμη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top