Πάτρα: «Παρατήρησα κάτι ασυνήθιστο» - Τι κατέθεσε νοσηλεύτρια για τη μητέρα

«Μου συστήθηκε ως συνάδελφος νοσηλεύτρια», ανέφερε μάρτυρας

Τι υποστήριξε η νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο του Ρίου / Βίντεο από την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της κατηγορούμενης μητέρας από την Πάτρα για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Δύο νοσηλεύτριες που εργάζονταν στο νοσοκομείο όταν νοσηλευόταν το παιδί υποστήριξαν ότι η μητέρα ήταν ψύχραιμη, δεν την είδαν ποτέ να κλαίει, ενώ μίλησαν και για τις αναρτήσεις της κατηγορούμενης, ενώ η 9χρονη ήταν άρρωστη.

Μήνυση Κούγια σε καρδιολόγο την ώρα που κατέθετε για την Τζωρτζίνα

Απουσία της κατηγορούμενης μητέρας από την Πάτρα κατέθεσαν σήμερα στο δικαστήριο δύο νοσηλευτριες του Νοσοκομείου του Ρίου, όπου είχε νοσηλευτεί η μικρή Τζωρτζίνα. Η 34χρονη δεν πήγε σήμερα στη δίκη, καθώς την ταλαιπωρεί μια ίωση.

Επεισοδιακή η δίκη της Πάτρας: «Έχετε σκεφτεί ποτέ να πάτε σε ψυχίατρο;»

Η πρώτη νοσηλεύτρια περιέγραψε τη στάση της μητέρας, αλλά και τι της έκανε εντύπωση όσον αφορά τη συμπεριφορά της. Όπως είπε, ήταν μια «τυπική» μητέρα, που είχε ιατρικές γνώσεις, ενώ μίλησε και για τις αναρτήσεις της κατηγορούμενης για τα σεμινάρια εγκληματολογίας που παρακολουθούσε:

Ένταση στη δίκη της Πάτρας: «Γιατί έχει τρεις δικηγόρους, τι φοβάται;»

«Ήταν μία μητέρα που ερχόταν σε όλα τα επισκεπτήρια. Ήταν τυπική. Δεν ήταν μία μητέρα που έψαχνες να τη βρεις. Είχε ιατρικές γνώσεις. Ήταν άνετη, ψύχραιμη δεν την είδα ποτέ αναστατωμένη. Συνήθως οι μητέρες είναι αναστατωμένες, έχουν έντονο φόβο για την εξέλιξη της ζωής του παιδιού τους», δήλωσε και πρόσθεσε:

Έχω δει γονείς να είναι σκληροί, αλλά δεν έχω δει γονείς να μη λυγίζουν. Έχω δει θρήνο μάνας για το αγέννητο παιδί της. Σαν μάνα δεν το χωράει το μυαλό μου.

Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι η 34χρονη μητέρα έστειλε μαζικά αιτήματα φιλίας στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, όμως μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας τους διέγραψε. Όσο καιρό ήταν διαδικτυακές φίλες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυτό που της έκανε εντύπωση ήταν οι αναρτήσεις της μητέρας για την εγκληματολογία:

«Κάποια στιγμή το καλοκαίρι, αφού η Τζωρτζίνα είχε πάρει εξιτήριο, είδα σε ανάρτηση ότι ξεκινά μαθήματα εγκληματολογίας στο Πάντειο. Επειδή ήθελα και εγώ να κάνω ένα μεταπτυχιακό, επικοινώνησα μαζί της και μου είπε πως είναι σεμινάριο. Μου είπε πως παρακολουθούσε ένα σεμινάριο ειδικής αγωγής, καθώς η Τζωρτζίνα είναι πλέον ΑμΕΑ και τη δεδομένη στιγμή στο Πάντειο είχε προσφορά και μπορούσε να επιλέξει και ένα ακόμα σεμινάριο. Εκείνη επέλεξε εγκληματολογία. Σκεφτόμουν γιατί μία μητέρα που έχει ένα παιδί σε αυτή την κατάσταση να αναρτήσει τα σεμινάρια εγκληματολογίας και όχι τα σεμινάρια ειδικής αγωγής», τόνισε.

Ακολουθεί ο σχετικός διάλογος από τη δίκη: 

Εισαγγελέας: Πότε γίνεται φίλοι στο FB;

Μάρτυρας: Το πρώτο διάστημα νοσηλείας της Τζωρτζίνας. Δεχθήκαμε όλοι μαζικά τα αιτήματα.

Εισαγγελέας: Άλλες αναρτήσεις θυμάστε; 

Μάρτυρας: Ναι. Ευχαριστούσε τον Ηλιάδη που έσωσε το παιδί της. Βόλτες με τον σύζυγο. Με παιδί από πάρτι γενεθλίων. Θυμάμαι αναρτήσεις από κάποια συναυλία με τον σύζυγο. Μία ανάρτηση με μπάνιο στη θάλασσα μαζί με τον σύζυγο, όταν νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα.

«Ο Μάνος Δασκαλάκης έκλαιγε, είχε εντελώς διαφορετική στάση»

Στη συνέχεια, η μάρτυρας μίλησε και για τη συμπεριφορά του πατέρα της Τζωρτζίνας, του Μάνου Δασκαλάκη. Όπως υποστήριξε, εκείνος ήταν πιο εκδηλωτικός, αφού τον είχε δει να «λυγίζει».

Είδα τον Δασκαλάκη καταβεβλημένο να κλαίει και την κατηγορούμενη εντελώς ψύχραιμη να τον παρηγορεί.

Πρόεδρος: Αυτό δεν είναι συνηθισμένο; Ο ένας γονιός να καταρρέει και ο άλλος να είναι ψύχραιμος;

Μάρτυρας: Στα μάτια μου όχι, από την εμπειρία που έχω. Θα περίμενα η μητέρα να είναι έτσι. Και μάλιστα μία μητέρα που έχει χάσει το άλλο παιδί της 20 ημέρες πριν την ανακοπή της Τζωρτζίνας.

Πρόεδρος: Διαπιστώσατε εσείς κάποια δυσφορία των γονιών σχετικά με τους χειρισμούς των γιατρών;

Μάρτυρας: Το μόνο περιστατικό που θυμάμαι δυσφορία ήταν όταν της είπε ο κ. Ηλιάδης να δει ψυχίατρο. Δυσαρεστήθηκαν με αυτήν την προτροπή και οι δυο γονείς.

Πρόεδρος: Διαπιστώσατε εάν υπήρχε ικανοποίηση;

Μάρτυρας: Αυτό που βλέπαμε ήταν πως ήταν ευχαριστημένοι. Ενημερώνονταν καθημερινά, δεν υπήρχε παράπονο, αντιρρήσεις. Στο FB ανέβαζε αναρτήσεις που εξυμνούσε τον Ηλιάδη.

Προέδρος: Σας είχε πει πως είχε ιατρικές γνώσεις; Πώς σας το είπε;

Μάρτυρας: Κάτι έκανα, είδα ότι μιλάει σαν άνθρωπος που δεν είναι έξω από τον χώρο και μου είπε «συνάδελφος νοσηλεύτρια είμαι κι εγώ». Αυτό μου το είπε στην πρώτη νοσηλεία.

Πρόεδρος: Έχετε δει γονιό να μην κλαίει ή να χτυπιέται, αλλά να εκφράζει το ενδιαφέρον του κάνοντας ερωτήσεις;

Μάρτυρας: Έχω δει γονείς να είναι σκληροί, αλλά δεν έχω δει γονείς να μη λυγίζουν. Έχω δει θρήνο μάνας για το αγέννητο παιδί της. Σαν μάνα δεν το χωράει το μυαλό μου.

Πάτρα: «Παρατήρησα κάτι ασυνήθιστο» - Τα επισκεπτήρια των γονέων στη Τζωρτζίνα

Εισαγγελέας: Η Τζωρτζίνα μπορούσε να δεχθεί ερεθίσματα;

Μάρτυρας: Ήταν σε βαριά κατάσταση. Όμως φαινόταν ότι μέρα με μέρα αντιλαμβανόταν. Όταν πηγαίναμε να της κάνουμε κοτσιδάκια, φαινόταν σαν να αναγνωρίζει κάποια πρόσωπα. Αντιδρούσε στα επώδυνα ερεθίσματα.

Εισαγγελέας: Μπορούσε η μητέρα να περιποιηθεί το παιδί;

Μάρτυρας: Βεβαίως, τους ενθαρρύνουμε.

Εισαγγελέας: Το έκανε;

Μάρτυρας: Δεν την είχα δει.

Ένορκος: Είχε αλληλεπίδραση με τη μητέρα η Τζωρτζίνα; Όταν της μίλαγε η μητέρα και ο πατέρας αντιδρούσε;

Μάρτυρας: Φαινόταν σαν να αναγνώριζε πρόσωπα. Δεν είδα κάτι περίεργο.

Συν. Υπερ. ( συνεργάτης Αλ. Κούγια): Πώς γίνεται να λέτε πως το επισκεπτήριο ήταν ελαστικό για την Τζωρτζίνα και την ίδια στιγμή η μητερα διεκπεραιωτική;

Μάρτυρας: Είπα πως έτσι ένιωθα πως ήταν από την πλευρά της η μητέρα. Έφευγε πολλές φορές και πριν τη λήξη χρόνου.
Συν. Υπερ: Ο Μάνος Δασκαλάκης ερχόταν;

Μάρτυρας: Ερχόταν. Κάποια στιγμή η κατηγορούμενη μας είπε πως έπιασε δουλειά και δεν ερχόταν συχνά. Είδα μία διαφοροποίηση από εκείνον.  Έπεφτε πάνω στο παιδί, το αγκάλιαζε, έφερνε διάφορα λαδάκια να του βάζει.

Η νοσηλεύτρια είπε πως κάποια στιγμή ενημέρωσε τον κ. Ηλιάδη για τους προβληματισμούς της. «Παρατήρησα κάτι έξω από τα συνηθισμένα και ενημέρωσα κ. Ηλιάδη για αυτό», δήλωσε.

Συν. Υπερ: Σας είχε πει ο κ. Ηλιάδης να έχετε υπόψη σας, να παρατηρείτε τη συμπεριφορά της μητέρα;

Μάρτυρας: Αυτος είναι ο ρόλος μας. Είμαστε εξίσου παρατηρητικοί με όλους γονείς.

Συν. Υπερ: Είχατε συζητήσει με άλλους συναδέλφους;

Μάρτυρας: Συζητούσαμε καθημερινά, πάντα στην παράδοση-παραλαβή.

Πάτρα: «Δεν έβγαζε συναίσθημα»

Η δεύτερη νοσηλεύτρια που κατέθεσε σήμερα στη δίκη της μητέρας από την Πάτρα, υποστήριξε από την πλευρά της ότι δεν είδε ποτέ κάτι αξιοπερίεργο στη στάση της κατηγορούμενης, ωστόσο δεν έβγαζε κάποιο συναίσθημα.

Ωστόσο περιέγραψε την κατηγορούμενη ως έναν άνθρωπο που δεν έβγαζε συναίσθημα. «Ήταν στο παιδί της ως υποστηρικτής. Εγώ τα περιποιούμαι τα παιδιά. Τα χτενίζω το πρωί και όταν μπαίνουν οι μανάδες, ευχαριστιούνται, τους αρέσει. Εδώ δεν το έβλεπα αυτό» υποστήριξε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top