Νοσοκομεία: «Πόλεμος» για τις εφημερίες στο ΕΣΥ

Αποσύρθηκε η εγκύκλιος της Μίνας Γκάγκα

Με φόντο τη δημόσια υγεία συνεχίζεται η κόντρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα, μια εγκύκλιος της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα που ζητούσε να εφημερεύουν όλες οι ειδικότητες γιατρών σε νοσοκομεία με ελλείψεις προσωπικού, έφερε αντιδράσεις στους κόλπους των γιατρών και πάρθηκε πίσω μέσα σε 24 ώρες.

Η εγκύκλιος των εφημεριών τομέα άναψε «φωτιές», αφού καλεί τους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων να βάλουν πλάτη σε μια εφημερία αν λείπει για κάποιο λόγο ο γιατρός μιας ειδικότητας. Για παράδειγμα, αν απουσιάζει ο παθολόγος θα πρέπει να τον καλύψει ο γενικός γιατρός.

Οι γιατροί εξέφρασαν από την πρώτη στιγμή την αντίδρασή τους στη συγκεκριμένη εγκύκλιο, καθώς, όπως υποστηρίζουν, τους αφήνει εκτεθειμένους σε πιθανά ιατρικά λάθη και παραλείψεις.

Υπουργείο Υγείας: Παραμένει το ίδιο καθεστώς στις εφημερίες

Το υπουργείο Υγείας διευκρίνησε πως αναφερόταν σε μικρά νοσοκομεία της περιφέρειας και των νησιών που μαστίζονται από ελλείψεις ειδικοτήτων.

Αποφάσισε το θέμα των εφημεριών να το ξαναδεί το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας και να γνωμοδοτήσει αργότερα και απέσυρε την εγκύκλιο.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top