Συγκλονιστικό τροχαίο σε Πλαταμώνα: Λεωφορείο συγκρούστηκε με αυτοκίνητα

Ένας 19χρονος νεκρός και έξι τραυματίες - Η ανακοίνωση των ΚΤΕΛ

Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες είναι ο απολογισμός από το τραγικό τροχαίο δυστύχημα στον Πλαταμώνα / Βίντεο: Open

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (23/4) στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Πλαταμώνα, όταν ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ συγκρούστηκε με δύο ΙΧ αυτοκίνητα.

Από τη σύγκρουση ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ενώ ακόμη 6 τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το λεωφορείο, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη- Αθήνα, έπεσε πάνω σε δύο ΙΧ επιβατικά, τα οποία ήταν σταματημένα στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ).

Τέμπη: Φωνές και χάος - Κόβουν την ανάσα οι πρώτες στιγμές της διάσωσης

Ο νεκρός είναι ένας νέος άνδρας 19 ετών. Στο ίδιο αυτοκίνητο, που επέβαινε ο άτυχος 19χρονος, επέβαιναν άλλοι τρεις άνδρες, 19, 22 και 34 ετών, οι οποίοι τραυματίστηκαν σοβαρά. Από το δεύτερο όχημα τραυματίστηκαν ελαφρά άλλα τρία άτομα.

Ο οδηγός του λεωφορείου συνελήφθη και σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του.

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (23/4) στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Πλαταμώνα / thestival.gr

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (23/4) στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Πλαταμώνα / thestival.gr

Στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ επέβαιναν συνολικά 77 άτομα, τα οποία συνέχισαν το δρομολόγιο προς Αθήνα με άλλο υπεραστικό λεωφορείο.

Θρήνος στο Ηράκλειο: Νεκρός σε τροχαίο 24χρονος στις Μοίρες

Διερχόμενος οδηγός κατέγραψε με την κάμερά του το λεωφορείο λίγο μετά το δυστύχημα:

Σεισμός Εύβοια: «Μπορεί να υπάρξει και μεγαλύτερος» λέει ο Παπαδόπουλος
 

Η ανακοίνωση των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης: «Δεν μπορούσε να αποφευχθεί λόγω της θέσης των αυτοκινήτων»

Ανακοίνωση εξέδωσαν τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για το θανατηφόρο τροχαίο που έγινε στις 1:30 τα ξημερώματα της Κυριακής στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, λίγο μετά τη σήραγγα του Πλαταμώνα, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, το λεωφορείο κινούνταν με κανονική ταχύτητα «όπως εμφαίνεται από την τηλεματική».

«Παρά την προσπάθεια του εξαιρετικά έμπειρου οδηγού, η θέση των ΙΧ ήταν τέτοια, που δεν κατέστη δυνατή η αποφυγή του δυστυχήματος», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η εταιρεία εκφράζει την οδύνη της για την απώλεια του 19χρονου και στέλνει ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών. Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας.

Οι 75 επιβάτες του λεωφορείου είναι καλά στην υγεία τους και έφτασαν στον Κηφισό στις 9 το πρωί της Κυριακής με άλλα λεωφορεία που έστειλε η εταιρεία να τους παραλάβουν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top