Θεσσαλονίκη: «Μου προκάλεσαν νεφρική ανεπάρκεια»

Όσα είπε η γυναίκα που γιατροί ξέχασαν μέσα στην κοιλιά της βελόνα 13 εκ.

«Τα λάθη στη γυναικολογική επέμβαση μου προκάλεσαν νεφρική ανεπάρκεια» - Τι είπε η 59χρονη γυναίκα που ξέχασαν μέσα της βελόνα 13 εκατοστών / Βίντεο από MEGA

Σοκ προκαλεί η απίστευτη υπόθεση μιας γυναίκας που ζούσε με μια βελόνα 13 εκατοστών μέσα της επί πέντε μήνες, επειδή οι γυναικολόγοι που τη χειρούργησαν την ξέχασαν στο σώμα της. Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί νεφρική ανεπάρκεια. Η γυναίκα μιλά για το σοκ που υπέστη και την ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία της με την οποία θα παλεύει για μια ζωή.


Ξέχασαν βελόνα 13 εκατ. σε κοιλιά ασθενή – Της άφησε μόνιμη βλάβη

«Πονούσε αφόρητα στην κοιλιά»

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχους δύο χειρουργούς για σωματική βλάβη από αμέλεια, ενώ για την ίδια πράξη κατέστη κατηγορούμενος κι ένας νοσηλευτής- εργαλειοδότης, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή 7μηνης φυλάκισης.

Ξέχασαν βελόνα 13 εκατ. σε κοιλιά ασθενή

 Γυναίκα ζούσε με μια βελόνα 13 εκατοστών μέσα της επί πέντε μήνες, επειδή οι γυναικολόγοι που τη χειρούργησαν την ξέχασαν στο σώμα της / Φωτογραφία voria.gr

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 59χρονη, σήμερα, παθούσα είχε υποβληθεί τον Μάιο του 2018 σε επέμβαση αφαίρεσης κυστικών μορφωμάτων από ωοθήκη, με τη μέθοδο της λαπαροσκόπησης.    

Όπως κατήγγειλε η ίδια, μετά την επέμβαση ένιωθε φρικτούς πόνους στην κοιλιακή χώρα, με τον θεράποντα γιατρό να τη διαβεβαιώνει ότι επρόκειτο για «φυσιολογικά μετεγχειρητικά συμπτώματα». 

Πάτρα: Διασωληνωμένος 11χρονος που έπεσε από το ποδήλατό του

«Σοκαρίστηκα όταν έμαθα για την βελόνα»

Η 59χρονη ασθενής μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το περιστατικό το οποίο της προκάλεσε νεφρική ανεπάρκεια.

Γυναίκα ζούσε με μια βελόνα 13 εκατοστών μέσα της

«Ό,τι και να κάνω η ζημιά είναι μη αναστρέψιμη» λέει η 59χρονη που ζούσε επί πέντε μήνες με μια βελόνα 13 εκατοστών μέσα της

«Χωρίς να ξέρω ότι έχω αυτό το αντικείμενο, οι πόνοι ήταν μετά την γυναικολογική επέμβαση αφόρητοι. Πήγαινα στον γιατρό και μου έλεγε πως όλα είναι καλά, να μην αγχώνομαι, ότι ήταν μία επέμβαση ρουτίνας. Έπαιρνα αναλγητικά και συνέχιζαν οι πόνοι, έκανα και εξετάσεις και ήταν όλα καλά. Ξαφνικά με έπιασε κολικός νεφρού, πάω σε ιδιωτική κλινική, κάνω εισαγωγή και έκανα περαιτέρω εξετάσεις. Πέραν του ότι βρέθηκαν δύο προβλήματα, στη γυναικολογική επέμβαση μου είχαν καυτηριάσει και τον ουρητήρα, και ανακάλυψαν ότι υπάρχει ένα ξένο αντικείμενο στην κοιλιακή μου χώρα 13,5 εκατοστά. Ξαναέκανα επέμβαση για να μου αποκαταστήσουν τον ουρητήρα», είπε αρχικά.

«Σοκαρίστηκα όταν έμαθα για την βελόνα» είπε η γυναίκα θύμα ιατρικού λάθους, που, όπως υποστηρίζει, από εδώ και πέρα θα πρέπει να κάνει χειρουργείο ανά έξι μήνες.  «Ό,τι και να κάνω είναι μη αναστρέψιμο. Τον γιατρό τον είχα 15 χρόνια, ήταν δικός μου γιατρός».

Πάτρα: Θρήνος για 41χρονη μητέρα - Πέθανε στο σπίτι της μετά από εξιτήριο

Δικηγόρος 59χρονης: Ο νεφρός της δεν πρόκειται ποτέ να αποκατασταθεί

Η δικηγόρος της, κ. Κάτια Χαλίσκου μίλησε στην ίδια εκπομπή και αναφέρθηκε στο πρόβλημα που προκάλεσαν στην εντολέα της τα ιατρικά λάθη.

«Μετά την επέμβαση που αφορούσε δύο προβλήματα της παθούσης, πέρα από τη βελόνα που εγκαταλείφθηκε το αιχμηρό της τμήμα στην κοιλιακή χώρα, τραυματίστηκε και ο ουρητήρας, και αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να παροχετευθούν τα ούρα από τον νεφρό και είναι αναγκασμένη να κάνει κάθε 6 μήνες εγχείρηση για το "pig tail" (σ.σ. αυτοσυγκρατούμενος ουρητηρικός καθετήρας). Το τραγικό σε αυτή την περιπέτεια είναι ότι ακόμα και αν υποβληθεί σε μία χειρουργική επέμβαση μετεμφύτευσης του ουρητήρα, ναι μεν θα απεγκλωβιστεί από την αντικατάσταση του "pig tail", ο νεφρός της δεν πρόκειται ποτέ να αποκατασταθεί στην νεφρική του λειτουργία», επεσήμανε η κ. Χαλίσκου.

Για τις ποινές που επιβλήθηκαν στους γιατρούς υπογράμμισε πως, «χθες ολοκληρώθηκε η ποινική δίκη, μετά από 5 χρόνια, καταδικάστηκαν οι δύο χειρουργοί – γυναικολόγοι, ο ένας ήταν ο δικός της γιατρός, ο δεύτερος ήταν ο βοηθός και ο τρίτος ήταν ο εργαλειοδότης που ανήκει στο προσωπικό της ιδιωτικής κλινικής. Καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης για σωματική βλάβη από αμέλεια, 14 μήνες ο πρώτος, 11 μήνες ο δεύτερος και 7 μήνες ο τρίτος. Μιλάμε για πλημμελήματα επειδή έχουν τελεστεί από αμέλεια. Υπάρχει και αστικό δικαστήριο (για την αποζημίωση της παθούσας) που δεν έχει τελεστεί ακόμα».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top