Αποκλειστικό Star: Κλοπές σε χαλκό που «τυφλώνουν» σταθμάρχες

Η αυτοψία του Βαγγέλη Γκούμα

Παραμένουν τα προβλήματα στον σιδηρόδρομο - Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Τα δρομολόγια των τρένων μπορεί να έχουν ξεκινήσει. Όμως τα προβλήματα παραμένουν. Οι κλοπές χαλκού και οι βλάβες δεν επιτρέπουν την πλήρη απεικόνιση των θέσεων των αμαξοστοιχιών, υπάρχουν προβληματικές διαβάσεις και ελλιπής φύλαξη. Η αυτοψία του Star και του Βαγγέλη Γκούμα είναι αποκαλυπτική.

Σε έναν πίνακα ελέγχου σταθμάρχη στην περιοχή της Αττικής υπάρχουν κόκκινα φωτάκια από την μια πλευρά και από την άλλη πλευρά είναι σημεία οπού έχουν γίνει κλοπές η έχουν γίνει βλάβες.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο σταθμάρχης να μην βλέπει τι κινείται στην περιοχή.

ΟΣΕ: «Έπιασαν δουλειά οι "συμμαθητές" του σταθμάρχη Λάρισας»

«Ο πίνακας φαίνεται αριστερά και δεξιά τα κόκκινα σημαίνει για τους σιδηροδρομικούς ψευδή κατάληψη και η μόνη επαφή του σταθμάρχη με τον μηχανοδηγό είναι  οι τηλεπικοινωνίες» περιέγραψε ο Νίκος Τσικαλάκης, πρόεδρος εργαζομένων ΟΣΕ.

πινακας ελεγχου τρενων

Σε διάβαση που απέχει μόλις λίγα μέτρα από σιδηροδρομικό σταθμό ο φύλακας ειδοποιείται από αυτόν τον υποτυπώδη πίνακα ελέγχου με τις μονωτικές ταινίες και κλείνει τις μπάρες μετά από συνεννόηση με τον μηχανοδηγό.

Το τρένο έρχεται, οι μπάρες έχουν κατεβεί κανονικά προκειμένου να μην περάσουν διερχόμενα αυτοκίνητα, όμως την ώρα που περνάει το τρένο δίπλα ακριβώς στο τρένο υπάρχει ένας κύριος που κάθεται με το τραπεζάκι του.

Την ίδια στιγμή επιβάτες περπατάνε  μέσα στις σιδηροδρομικές γραμμές για να πάνε από την μια πλευρά της αποβάθρας στην άλλη.

Στη διάβαση του Αγίου Στέφανου η σηματοδότηση φαίνεται ότι δεν λειτουργεί.

Τέμπη: Στον ανακριτή σήμερα οι δύο απογευματινοί σταθμάρχες

«Εδώ δε λειτουργεί η φωτοσήμανση και επειδή το φωτόσημο αυτό που είναι κύριο σήμα δεν μπορείς να το περάσεις όταν είναι σβηστό η κόκκινο η ακύρωση του γίνεται με τον σταυρό του Αγίου Ανδρέου» είπε ο κ. Απόστολος Κουρμπελης, συνταξιούχος μηχανοδηγός.
Αν και οι μπάρες κατεβαίνουν χωρίς να υπάρχει πρόβλημα οι κάτοικοι που περνούν κάθε μέρα επισημαίνουν τους κίνδυνους να συμβεί ατύχημα.
 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top