Τέμπη: Στον ανακριτή σήμερα οι δύο απογευματινοί σταθμάρχες

Τι θα ισχυριστούν - Στις 30 Μαρτίου απολογείται ο επιθεωρητής

Στον ειδικό εφέτη ανακριτή απολογούνται σήμερα οι δύο απογευματινοί σταθμάρχες για την τραγωδία στα Τέμπη - Βίντεο από Αλήθειες με τη Ζήνα

Ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή που διερευνά την τραγωδία στα Τέμπη, θα βρεθούν σήμερα - προκειμένου να απολογηθούν - οι δύο σταθμάρχες της βάρδιας που προηγήθηκε του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους. 

Τέμπη: Τι θα υποστηρίξουν στην απολογία τους οι δύο σταθμάρχες

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος των σταθμαρχών της απογευματινή βάρδιας έχει ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη κι έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν σήμερα στις 10:00 το πρωί και να περιγράψουν όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου. 

Έφυγαν νωρίτερα;

Οι δύο σταθμάρχες που αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της διατάραξης των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή, σύμφωνα με τις πληροφορίες έπρεπε να είναι στη βάρδια μέχρι τις 23:00 και φέρεται να έφυγαν νωρίτερα.

Αποκάλυψη Star: Σχεδόν νεκρή η τηλεδιοίκηση το 2012 – 2019  

Σημειώνεται ότι ο απογευματινός σταθμάρχης Π.Κ  που έφυγε νωρίτερα από τη βάρδια του αφήνοντας έναν άπειρο σταθμάρχη μόνο του θα παραδεχτεί ότι έφυγε νωρίτερα από το προγραμματισμένο, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εξηγήσει πως έκρινε ότι ο προφυλακισμένος σταθμάρχης μπορούσε να διαχειριστεί τον φόρτο εργασίας. 

Ακόμα, ο δεύτερος απογευματινός σταθμάρχης Χ.Π που είναι συμβασιούχος θα υποστηρίξει ότι το ωράριο του είναι 14:00 – 22:00 και όχι 14:00 – 23:00, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες θα καταθέσει ότι εργαζόταν με μπλοκάκι και δεν έκανε υπερωρίες.

ΟΣΕ: Πάνω Σε Κομμένες Γραμμές Κυκλοφορούν Τα Τρένα

Πάντως, ο εφέτης ανακριτής θα εξετάσει όλα τα δεδομένα, από τις βάρδιες μέχρι τις εικονικές υπερωρίες που κάποιοι υποστήριζαν ότι έπαιρναν οι σταθμάρχες.

Στις 30 Μαρτίου απολογείται ο επιθεωρητής

O επιθεωρητής που ήταν υπεύθυνος για τις βάρδιες θα απολογηθεί στις 30 Μαρτίου 2023 με υπόμνημα ογδόντα σελίδων. Μάλιστα, ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει ότι και οι δύο σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας έπρεπε να ολοκληρώσουν τη βάρδια τους στις 23:00 σύμφωνα με εντολή που είχε δώσει.

«Σιωπή και σεβασμός… Θα τα πούμε όλα… Έπρεπε και οι δύο Σταθμάρχες να φύγουν στις 11… Το ωράριο εγκρίνεται με απόφαση του Διευθυντή Κυκλοφορίας», φέρεται να είπε ο Προϊστάμενος επιθεωρητής, σύμφωνα με την ΕΡΤ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top