Ηλιούπολη: Πώς αποφάσισαν τα κορίτσια να καταγγείλουν τον προπονητή

«Έχουν συνεχίσει τη ζωή τους, αλλά αυτό που έζησαν έχει αφήσει πληγές»

Τα τρία κορίτσια που υπέβαλαν μήνυση εναντίον του προπονητή Τάε Κβον Ντο στην Ηλιούπολη χρειάστηκε να βρουν μεγάλη δύναμη και κουράγιο για να αποκαλύψουν τα όσα φρικτά έζησαν στα χέρια του. 

Και τη βρήκαν αυτή τη δύναμη τον περασμένο Ιανουάριο όταν κατάλαβαν ότι μπορεί ο 44χρονος να κάνει τα ίδια και σε άλλες ανήλικες αθλήτριες του συλλόγου που διατηρούσε. 

Ηλιούπολη: Στο στόχαστρο του προπονητή κορίτσια ηλικίας 12-16 ετών

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρος τους, Αντώνης Πεπελάσης, η μήνυση κατατέθηκε στις 19 Ιανουαρίου και ο προπονητής συνελήφθη την Τρίτη μετά από συντονισμένη και διακριτική έρευνα των αρχών. 

Ο προπονητής του Τάε Κβον Ντο από την Ηλιούπολη φέρεται να κακοποιούσε κορίτσια από 12 - 16 ετών

Ο προπονητής του Τάε Κβον Ντο από την Ηλιούπολη φέρεται να κακοποιούσε κορίτσια από 12 - 16 ετών

«Απαιτεί γενναιότητα η απόφαση να κινηθούν νομικά. Τα τρία κορίτσια είχαν μια επιφύλαξη για το αν έπρεπε να προχωρήσουν, όμως το έκαναν για τη δική τους ηθική δικαίωση αλλά και για να προστατέψουν άλλα παιδιά, που πιθανόν έχουν πέσει θύματα του 44χρονου», είπε. 

Ηλιούπολη: «Αν μιλήσετε, θα αυτοκτονήσω», έλεγε στις κοπέλες ο προπονητής

Σύμφωνα  με τον ίδιο αισθάνονται ανακουφισμένες που ήρθε στο φως η αρρωστημένη δράση του προπονητή, καθώς κατάφεραν να σταματήσουν οποιαδήποτε υφιστάμενη ή ενδεχόμενη κακοποίηση κάποιου άλλου παιδιού. 

Τα κορίτσια που μήνυσαν τον προπονητή στην Ηλιούπολη το έκαναν για να προστατέψουν άλλα παιδιά

Τα κορίτσια που μήνυσαν τον προπονητή στην Ηλιούπολη το έκαναν για να προστατέψουν άλλα παιδιά

Οι ίδιες ήταν μεταξύ 12 – 16 ετών όταν ο 44χρονος τις παρέσυρε, τις έκανε να νομίζουν ότι τον έχουν ερωτευτεί και τις είχε υποχείρια των ερωτικών του φαντασιώσεων, απειλώντας τες ταυτόχρονα ότι θα αυτοκτονήσει αν αποκαλύψουν σε κανέναν όσα συνέβαιναν. 

Ηλιούπολη: Πατέρας ενός 7χρονου ο προπονητής - Τι αποκάλυψε η αδελφή του

Η κακοποίησή τους μάλιστα ήταν κατ’ εξακολούθηση και είχε διάρκεια και όπως είπε ο δικηγόρος τους έχει αφήσει πληγές στις ψυχές τους, αν και έχουν προχωρήσει τη ζωή τους. Αυτό που ελπίζουν τώρα είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη, ενώ ξεκαθαρίζουν ότι δεν επιζητούν δημοσιότητα. 

Ηλιούπολη: Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Προπονητών Τάε Κβον Ντο

Ανακοίνωση για την υπόθεση του προπονητή στην Ηλιούπολη εξέδωσε και η Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Τάε Κβον Ντο, η οποία καταδικάζει τις πράξεις του.

Τις πράξεις του προπονητή καταδίκασε και η Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Τάε Κβον Ντο

Τις πράξεις του προπονητή καταδίκασε και η Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Τάε Κβον Ντο

«Αγανάκτηση και θυμός. Αυτά ήταν τα πρώτα μας συναισθήματα, ως Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Ταεκβοντό, στο άκουσμα της είδησης ότι ένας προπονητής, είχε κακοποιήσει σεξουαλικά ανήλικες αθλήτριες του σωματείου του. Και μπορεί ο συγκεκριμένος να μην υπήρξε ποτέ μέλος της Ένωσής μας, ωστόσο η ορολογία «προπονητής» που χρησιμοποιούν τα κανάλια για να αναδείξουν ένα τόσο σημαντικό θέμα, είναι αυτό που μας πονάει και μας κάνει να θέλουμε να πάρουμε θέση σχετικά με το μείζον αυτό ζήτημα.

Ηλιούπολη: Συνελήφθη προπονητής τάε κβον ντο για βιασμό αθλητριών

Η ασέλγεια σε βάρος παιδιών είναι από τα πιο ειδεχθή αδικήματα. Είναι έγκλημα απέναντι σε ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα. Ένα έγκλημα που σμπαραλιάζει τη ψυχολογία του παιδιού για πάντα. Παιδιά που αισθάνονται ντροπή και ενοχή μέσα τους για χρόνια, χωρίς να την αποκαλύψουν.

Εμείς, ως Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Ταεκβοντό, καλούμε αυτά τα παιδιά να μιλήσουν. Να μη φοβούνται. Γιατί μόνο αυτά μπορούν  να ξεσκεπάσουν ανήθικες συμπεριφορές κάποιων παραβατικών στοιχείων που υπάρχουν συνολικά στην κοινωνία μας και όχι μόνο στον αθλητισμό.

Όπως καλούμε και τους γονείς να είναι σε διαρκή εγρήγορση. Να απευθύνονται στα αρμόδια όργανα μόλις αντιληφθούν το παραμικρό. Να μαθαίνουν το προφίλ των προπονητή-δασκάλου που εμπιστεύονται τα παιδιά τους. Το προφίλ του συλλόγου. Στοιχεία σημαντικά για την ανάπτυξη μιας ιδιαίτερης σχέσης και εμπιστοσύνης ανάμεσα σε αθλητές-γονείς-προπονητές.

Η σχέση προπονητή-δασκάλου με τον μαθητή και τη μαθήτρια είναι μοναδική. Όπως και ο δεσμός που δημιουργείται στη μεταξύ τους συνεργασία.  Κι αυτό δεν πρέπει να αλλάξει. Όπως και δεν πρέπει να υπάρξει θέμα στη συνεργασία γονέα-δασκάλου. Εμείς είμαστε εδώ για να μας εμπιστευτείτε τα παιδιά σας. Εμείς λειτουργούμε με γνώμονα το καλό των παιδιών σας. Κι αυτό το έχουμε κερδίσει με δουλειά ετών. Και θέλουμε να παραμείνει ζωντανή η μεταξύ μας σχέση.

Μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους η ενέργεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό να ζητήσει από τον Υφυπουργό Αθλητισμού την αφαίρεση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος από τον συγκεκριμένο προπονητή. Έπραξε το αυτονόητο. Όπως αυτονόητη θα ήταν και η καταδίκη του συγκεκριμένου, εφόσον αποδειχθεί ότι είχε την παραβατική συμπεριφορά για την οποία κατηγορείται. Καμία ανοχή, από κανένα όργανο για πρωταγωνιστές τέτοιων ανήθικων πράξεων», αναφέρει η ανακοίνωση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top