Την ξυλοκόπησε άγρια, καταδικάστηκε κι έφυγαν χέρι- χέρι από τα δικαστήρια

65χρονος από τη Λάρισα κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή βία

δικαστήρια - Λάρισα

'Ενας 65χρονος από τη Λάρισα κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή βία, ωστόσο μετά τη δίκη, ο κατηγορούμενος και η μηνύτρια έφυγαν χέρι-χέρι από τα δικαστήρια.

Λάρισα: Ηλικιωμένος χτυπούσε και έσερνε τον εγγονό του στο πεζοδρόμιο

Συγκεκριμένα, ο 65χρονος από τη Λάρισα κρίθηκε ένοχος για επικίνδυνη σωματική βλάβη και καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή ομόφωνα από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου, χθες. 

Ο άνδρας είναι χήρος και η 52χρονη γυναίκα διαζευγμένη και έχουν παιδιά από τους προηγούμενους γάμους τους. Το 2015 έκαναν σχέση, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, καθώς η γυναίκα είναι εξαρτημένη από το αλκοόλ και ο άνδρας από τα ναρκωτικά.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο στις 12 Μαΐου 2019, η γυναίκα κατηγόρησε τον άνδρα ότι της έσπασε τη μύτη με γροθιά και της προκάλεσε κακώσεις σε όλο το σώμα, κάτι που βεβαιώθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας και του ασκήθηκε δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, στο πλαίσιο ενδοοικογενειακής βίας.

Κόρινθος: Μητέρα χτύπησε και σκότωσε την κόρη της

Η γυναίκα είχε καταγγείλει ότι όταν επέστρεψε από το νοσοκομείο στο σπίτι και ενώ ήταν ακόμα υπό την επίδραση φαρμάκων και σε κατάσταση σοκ, ο κατηγορούμενος ασέλγησε πάνω της, χωρίς η ίδια να μπορεί να αντιδράσει, σύμφωνα με το magnesianews.gr.

Για τη δεύτερη πράξη του, είχε ασκηθεί δίωξη για κατάχρηση σε ασέλγεια ενηλίκου, κατηγορία για την οποία αθωώθηκε ομόφωνα από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου και με την πρόταση της εισαγγελέως έδρας.

Επίσης, το Δικαστήριο μετά από πρόταση του συνηγόρου υπεράσπισης, μετέτρεψε την κατηγορία από βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, κατηγορία για την οποία κρίθηκε ομόφωνα ένοχος.

Επίσης το Δικαστήριο δέχτηκε το ελαφρυντικό τις ειλικρινούς μεταμέλειας.

Τελικά, ο 65χρονος καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ωστόσο, μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο 65χρονος με την 52χρονη έφυγαν μαζί, κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου, για να επιστρέψουν στο σπίτι τους στη Λάρισα, αφού παραμένουν ζευγάρι και συνεχίζουν να μένουν μαζί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top