Νηπιαγωγεία: Τελευταία μέρα για τις εγγραφές

Πώς μπορούν να κάνουν αίτηση οι γονείς

Νηπιαγωγείο: Τελευταία Μέρα Για τις Εγγραφές

Λήγει σήμερα Δευτέρα 20 Μαρτίου η διορία για τις αιτήσεις εγγραφών μαθητών στα δημόσια νηπιαγωγεία γενικής παιδείας για το σχολικό έτος 2023 – 2024. 

Εγγραφές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά: Πότε και πώς θα γίνουν

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας οι εγγραφές  που θα γίνουν μετά τις 20 Μαρτίου θα θεωρούνται εκπρόθεσμες και θα χρειάζονται την έγκριση του/της Διευθυντή/τριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Νηπιαγωγεία: Πώς γίνονται οι αιτήσεις για εγγραφές

Σύμφωνα με το άρθρο 1 της υπ’ αρ. πρωτ. 53128/Δ1/2020 (Β 1767) ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Επικρατείας αρμόδιο για θέματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια νηπιαγωγεία γενικής παιδείας γίνονται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) με υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής στη διεύθυνση https://proti-eggrafi.services.gov.gr/.

Αγγλικά στα νηπιαγωγεία: Πώς θα γίνονται τα μαθήματα τη νέα σχολική χρονιά

Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες για το Νηπιαγωγείο που ανήκει το νήπιο-προνήπιο, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους, σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Νηπιαγωγεία: Ποιοι έχουν δικαίωμα εγγραφής

Στα Νηπιαγωγεία, για το σχολικό έτος 2023-2024, θα φοιτήσουν μαθητές/τριες που έχουν συμπληρώσει τη νόμιμη ηλικία εγγραφής, όπως αυτή ορίζεται στις σχετικές διατάξεις του άρθρου 34 του ν. 4704/2020 (Α’ 133).

Σύμφωνα με αυτές, στα Νηπιαγωγεία εγγράφονται μαθητές/τριες που την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών. Συγκεκριμένα, εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2023 - 24, μαθητές/τριες γεννημένοι/ες το 2019 και τα Νηπιαγωγεία υποχρεούνται να δεχτούν όλες τις αιτήσεις προνηπίων που έχουν γεννηθεί κατά τη διάρκεια του έτους αυτού..

Επισημαίνεται ότι κατά την περίοδο των εγγραφών, αποτελεί ευθύνη των Διευθυντών/ντριών – Προϊσταμένων των σχολικών μονάδων η μέριμνα για την τήρηση των εκάστοτε απαιτούμενων οδηγιών του ΥΠΑΙΘ και του ΕΟΔΥ για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top