Μπαράζ ανατροπών με τη Γέφυρα Σερβίων: Κλείνει για όλα τα οχήματα

Νέα στοιχεία ανέτρεψαν τα δεδομένα

Η  Εισαγγελία Κοζάνης διέταξε την αναζήτηση ευθυνών για την καθυστέρηση στα έργα επισκευής της γέφυρας Σερβίων / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Το ολικό κλείσιμο της κυκλοφορίας για το σύνολο των οχημάτων στη Γέφυρα Σερβίων αποφάσισε αργά το βράδυ Πέμπτης, μετά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας.

Τέμπη: Τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία - Το επίσημο έγγραφο

Όπως αναφέρει το e-ptolemeos.gr, υπήρξε ανατροπή για τη Γέφυρα των Σερβίων, καθώς προέκυψαν νέα δεδομένα από τα στοιχεία των ερευνών του αναλογικού ρωγμόμετρου, τα οποία οδήγησαν στην απόφαση για ολικό κλείσιμο της κυκλοφορίας για το σύνολο των οχημάτων.

Πρόκειται για μια νέα εξέλιξη που προέκυψε σχετικά με τη Γέφυρα των Σερβίων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη να ενημερώνει νωρίτερα το σώμα πως οι πρώτες ενδείξεις από το αναλογικό ρωγμόμετρο που έχει τοποθετηθεί εκεί, δείχνουν διεύρυνση του φαινομένου.

Μάλιστα, ο Γιώργος Κασαπίδης ζήτησε να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση, τονίζοντας πως τα πράγματα είναι δύσκολα και ο ίδιος πρέπει να ενημερωθεί αρμοδίως από τους καθηγητές ώστε να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα μέσα στην ημέρα και έπειτα από κρίσιμη σύσκεψη, είχε αποφασιστεί να μην κλείσει η Γέφυρα Σερβίων για τα οχήματα κάτω των 3,5 τόνων ενώ αποφασίστηκε να παραμείνουν οι απαγορεύσεις διέλευσης των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων.

Στη σύσκεψη, υπήρξε έντονη ανησυχία από διάφορους υπηρεσιακούς φορείς και φάνηκε ότι η εισήγηση για κλείσιμο της γέφυρας- όσο διαρκούν οι εργασίες- έπεσε στο τραπέζι.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας

«Η Περιφερειακή Αρχή, με μέλημα την ασφάλεια των πολιτών της, προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αρμοδιότητάς της, ακολουθώντας τις υποδείξεις ειδικών επιστημόνων και των Υπηρεσιών της. Με αυτά τα κριτήρια, αποφασίστηκε και η ολική απαγόρευση κυκλοφορίας στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων, από το βράδυ της 16ης Μαρτίου. Όλοι εργαζόμαστε ασταμάτητα για την όσο το δυνατόν μικρότερη ταλαιπωρία των συμπολιτών μας και την ελαχιστοποίηση των οικονομικών συνεπειών για την περιοχή».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top