Ανοιχτή η Γέφυρα Σερβίων για τα οχήματα κάτω των 3,5 τόνων

Ο εισαγγελέας ζήτησε επείγουσα έρευνα για τη στατικότητα της γέφυρας

Επείγουσα έρευνα για την Υψηλή Γέφυρα Σερβίων ζήτησε η Εισαγγελία Κοζάνης / Kεντρικό δελτίο ειδήσεων Star 

Δεν κλείνει τελικά η Υψηλή Γέφυρα Σερβίων, καθώς αποφασίστηκε να παραμείνουν σε ισχύ οι υφιστάμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες προβλέπουν την απαγόρευση της διέλευσης μόνο σε φορτηγά αυτοκίνητα άνω των 3,5 τόνων. 

Κατασκοπεία στην Ελλάδα με στοιχεία θρίλερ αποκάλυψε η ΕΥΠ!   

Για τα προβλήματα στατικότητας που παρουσιάζει η Υψηλή Γέφυρα Σερβίων στην περιφέρεια Κοζάνης εισαγγελέας παρήγγειλε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης. 

Συγκεκριμένα, στην παραγγελία της διευθύνουσας την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης προς την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης τονίζεται η ανάγκη «να ληφθούν μέτρα παντελούς απαγόρευσης της κυκλοφορίας στη γέφυρα, εάν διαπιστωθεί η παραμικρή πιθανότητα κινδύνου κατάρρευσης της».

Καταστροφές στη γέφυρα Σερβίων - kozanimedia.gr

Καταστροφές στη γέφυρα Σερβίων - kozanimedia.gr

Συγκεκριμένα, ζητείται να διερευνηθεί:

  1. εάν τα μέτρα που έχουν ληφθεί μετά την πρόσφατη διαπίστωση ρωγμών στους τένοντες της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων διασφαλίζουν συνθήκες ασφαλούς χρήσεως της γέφυρας ακόμα και για οχήματα μικρότερα των 3,5 τόνων, γεγονός που παραγγέλλεται να διακριβωθεί με κάθε μέσο,
  2. εάν συνεπεία των υπαρχόντων περιορισμών στη χρήση της γέφυρας διασφαλίζεται η ασφαλής κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων (άνω των 3,5 τόνων) από εναλλακτικές διαδρομές, ιδίως στις περιπτώσεις που τα οχήματα αυτά διέρχονται από κατοικημένες περιοχές και
  3. ποιες ενέργειες έχουν γίνει έως σήμερα για την αποκατάσταση του προβλήματος ασφαλούς κυκλοφορίας στην Γέφυρα Σερβίων και ποιοι είναι οι λόγοι καθυστέρησης επίλυσης του εν λόγω προβλήματος, (επισημαίνεται ότι συναφής ποινική δικογραφία σχηματίσθηκε και το έτος 2020).

Ζητήθηκε από τον εισαγγελέα να γίνει έρευνα για τους κινδύνους στη Γέφυρα Σερβίων - kozanimedia.gr

Ζητήθηκε από τον εισαγγελέα να γίνει έρευνα για τους κινδύνους στη Γέφυρα Σερβίων - kozanimedia.gr

Στις 16:00 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, προκειμένου επιστήμονες μαζί με εργολάβους να παρουσιάσουν τα στοιχεία για την ζημιά της γέφυρας και να λάβουν αποφάσεις. Προς το παρόν, διατηρούνται οι υφιστάμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες προβλέπουν την απαγόρευση της διέλευσης των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων.

Τις επόμενες ημέρες με την τοποθέτηση σύγχρονου εξοπλισμού οι επιστήμονες θα παρακολουθούν το φαινόμενο εξέλιξης των ρωγματώσεων στη γέφυρα, ενώ αναμένεται νέα σύσκεψη πιθανότατα τη Δευτέρα με την ανάλυση όλων των νέων δεδομένων που θα υπάρχουν.

Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης βρέθηκε και άλλη ζημιά, την οποία δεν την είχαν δει αρχικά.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνέστησε νωρίτερα «ψυχραιμία», τονίζοντας ότι τα τελευταία δύο 24ωρα «έχει τοποθετηθεί ειδικός εξοπλισμός στο σημείο που οι τένοντες της γέφυρας παρουσιάζουν ρωγμές» προκειμένου οι επιστήμονες να παρακολουθούν σε επίπεδο ακόμη και χιλιοστών τη διεύρυνση των ρωγμών. 

Σημείωσε δε, ότι «το αποτέλεσμα των μετρήσεων θα δείξει εάν θα προχωρήσουμε στην απόφαση της πλήρους απαγόρευσης της κυκλοφορίας» από το συγκεκριμένο σημείο.

Η Γέφυρα Σερβίων αναμένεται να κλείσει λόγω κινδύνου στατικότητας - Eurokinissi

Η Γέφυρα Σερβίων αναμένεται να κλείσει λόγω κινδύνου στατικότητας - Eurokinissi

Από την πλευρά του, ο αστυνομικός διευθυντής Κοζάνης Ηλίας Τσιότσιας δήλωσε ότι αναμένει τις εκθέσεις των εμπειρογνωμόνων και των υπηρεσιών της Περιφέρειας προκειμένου αν χρειαζόταν να εκδώσει ακόμη και εντός της ημέρας τα μέτρα τροχαίας που θα περιλάμβαναν «την πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας».

Σύμφωνα πάντως με το kozan.gr, με το πέρας της σύσκεψης, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, Σάκης Βούρας, που είναι κι επιβλέπων του έργου αποκατάστασης του προβλήματος που έχει εντοπισθεί στη Γέφυρα, δήλωσε:

«Εγώ θα προτιμούσα να την κλείσουμε για να κοιμάμαι ήσυχος και να κοιμούνται κι οι υπόλοιποι. Κι αυτό γιατί οι περισσότεροι από αυτούς που περνούν από τη γέφυρα δε σέβονται τους όρους κυκλοφορίας. Εγώ ως επιβλέπων του έργου λέω ότι οι εργαζόμενοι (εκεί) μπαίνουν σε μεγάλο κίνδυνο».

Εδώ και μερικές ημέρες έχει απαγορευθεί η διέλευση, από τη γέφυρα, όλων των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων.

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top