Τέμπη: «Νιώθω τύψεις απέναντι στις μανάδες των θυμάτων»

Συγκλονίζει η μητέρα του 20χρονου ήρωα που έσωσε 10 επιβάτες του τρένου

Ο 20χρονος Ανδρέας Αλικανιώτης με απίστευτο θάρρος και δείχνοντας αυταπάρνηση και αλληλεγγύη κατάφερε να σώσει μέσα από το μοιραίο τρένο που συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη περίπου δέκα άτομα.

Η δική του η μητέρα κατάφερε να τον αγκαλιάσει ξανά, όμως πολλές άλλες μανάδες δε θα ξαναγκαλιάσουν ποτέ ξανά τα παιδιά τους. 

Τέμπη: Στην εντατική παραμένει ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι

Η κ. Φωντάνα Βλάχου Αλικανιώτη, μίλησε για τον γιο της και για την εφιαλτική στιγμή που της τηλεφώνησε και της είπε τι είχε συμβεί.

 

 

«Ήμουν σίγουρη ότι στις 23:30 θα έφτανε. Έπαιρνα και δεν το σήκωνε και του έστειλα μήνυμα “αγόρι μου είσαι καλά;” Δεν πήρα καμία απάντηση κι αυτό με ξένισε. Με πήρε 23:55 και με ενημέρωσε από το κινητό του φίλου του ότι έγινε αυτό. Με έπιασε στον ύπνο. Σε πρώτη φάση είπα ότι μου κάνει πλάκα, ότι είναι αστείο. Σε κλάσματα δευτερολέπτου πετάχτηκα από το κρεβάτι, έβαλα τηλεόραση και τίποτα, μπαίνω στο Ίντερνετ τίποτα… Έτρεμα σύγκορμη, τι να σας πω,  με ένα τρέμουλο σαν κρίση πανικού. Με διαβεβαίωσε ότι είναι καλά, αλλά είναι πολύ σκληρό παιδί κι έχω ιστορικό και μου κρύβει πράγματα, επειδή ξέρει ότι είμαι υπερπροστατευτική», είπε αρχικά.

Τέμπη: «Η Ιφιγένεια κρεμόταν από το τρένο, δεν είχε τις αισθήσεις της»

Όπως είπε, εκείνες τις πρώτες ώρες που η αδρεναλίνη ήταν στο πικ, ο Ανδρέας δεν είχε καταλάβει ότι είχε εγκαύματα και ότι κούτσαινε. 

 

 

«Τον πήρα ξανά τηλέφωνο και μου είπε ότι είχε πολύ λίγη μπαταρία και ότι ο φίλος του είναι βαριά τραυματισμένος. Μόλις πήγανε στο νοσοκομείο με πήρε για να μου πει ότι φτάσανε, να μείνω ήσυχη και ότι είναι στα χέρια των γιατρών», συνέχισε η κ. Αλικανιώτη. 

Έχασε τη μητέρα από καρκίνο και τώρα πατέρα και αδελφό στα Τέμπη

Μέχρι να καταφέρει να δει με τα μάτια της ότι το παιδί της ήταν καλά και να τον πάρει στην αγκαλιά της, έζησε στιγμές απίστευτης αγωνίας. 

Η σκέψη της τώρα είναι στις μανάδες που έχασαν τα παιδιά τους στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Με δάκρυα στα μάτια προσπάθησε να τους δώσει κουράγιο, ενώ εξομολογήθηκε ότι ένιωσε τύψεις που η ίδια θα μπορούσε να γυρίσει πίσω στο σπίτι με το παιδί της ζωντανό, ενώ εκείνες όχι. 

Τέμπη: «Νιώθω έως και ένοχα απέναντι στους ανθρώπους που έφυγαν»

«Δε σας κρύβω ότι ένιωσα τύψεις γιατί ξέρω ότι αυτοί οι γονείς υποφέρουν. Θα μπορούσα να ήμουν κι εγώ στη θέση τους. Δεν ήθελα να τους αντικρίσω και για καλή μου τύχη την ώρα που πήγα δεν ήταν κανείς εκεί. Δε θα είχα λόγια να τους πω. Πώς να τους παρηγορήσεις αυτούς τους ανθρώπους; Δεν ήθελα να με δουν ότι αγκαλιάζω το παιδί μου κι εκείνοι θα περιμένουν να πάρουν τη σορό. Ήταν βαρύ το συναίσθημα και ανάμεικτο. Έχω αφήσει τη μισή μου καρδιά πίσω γι’ αυτές τις μαμάδες, πονάω γι’ αυτές τις μαμάδες και θέλω να ξέρουν ότι παρακαλώ τον θεό να τους δίνει δύναμη, να μπορέσουν να το διαχειριστούν γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσει μια μάνα να ξεπεράσει τον χαμό του παιδιού της. Είναι χαροκαμένες μανούλες», είπε στο Contra η μητέρα του Ανδρέα. 

Τέμπη: «Το βαγόνι έκανε τούμπες στον αέρα. Μια κοπέλα είχε ακρωτηριαστεί»

Η κ. Φωντάνα εξομολογήθηκε ότι τόσο η ίδια, όσο και ο σύζυγός της είναι περήφανοι για τον γιο τους κι ευχήθηκε δύναμη και κουράγιο στις οικογένειες των νεκρών. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top