Τέμπη: «Νιώθω έως και ένοχα απέναντι στους ανθρώπους που έφυγαν»

Στο Star ο ήρωας φοιτητής, Ανδρέας Αλικανιώτης,που έσωσε κι άλλους επιβάτες

Συγκλονίζουν τα λόγια αλλά κυρίως συγκινούν οι πράξεις του ήρωα φοιτητή, Ανδρέα Αλικανιώτη, που επέβαινε στο μοιραίο τρένο όταν αυτό συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη, το βράδυ της Τρίτης 28/3.

Ο Ανδρέας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα περιέγραψε τη στιγμή της σύγκρουσης και τα όσα δραματικά ακολούθησαν.

Τέμπη: Ένας 20χρονος ήρωας. Βγήκε από τις φλόγες και έσωσε δέκα ανθρώπους

«Ήμουν στο δεύτερο βαγόνι. Μιλούσα στο τηλέφωνο για το ποιος φίλος μου θα με παραλάβει για να με γυρίσει στο σπίτι, όταν έγινε το μπαμ. Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου βρέθηκα να είμαι σε ένα αιωρούμενο βαγόνι, το οποίο το μόνο που το κάλυπτε ήταν φλόγα από γύρω και σπινθήρες. Αυτή η εικόνα με έχει στιγματίσει».

Το τελευταίο που θυμάται ο Ανδρέας είναι ότι καθόταν με άλλους τρεις συμφοιτητές του και βρέθηκαν να χτυπούν τους τοίχους δεξιά και αριστερά από τα τραντάγματα. Όπως περιέγραψε, το βαγόνι έγειρε προς τα αριστερά και υπήρχαν φλόγες. Από την άλλη πλευρά υπήρχε υψόμετρο, περίπου 3 – 4 μέτρων. «Ήταν το λεγόμενο μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» σχολίασε ο φοιτητής. 

Στο Star ο ήρωας φοιτητής, Ανδρέας Αλικανιώτης, που έσωσε κι άλλους συνανθρώπους του από το μοιραίο τρένο

Στο Star ο ήρωας φοιτητής, Ανδρέας Αλικανιώτης, που έσωσε κι άλλους συνανθρώπους του από το μοιραίο τρένο

Οι φοιτητές έσπασαν με μια βαλίτσα ένα τζάμι και στη συνέχεια έριξαν βαλίτσες  από το παράθυρο στο χωράφι, προκειμένου να προσγειωθούν πάνω σε αυτές. «Πείσαμε και όσους είχαν την υψοφοβία να πηδήξουμε από εκεί. Ήταν η μόνη λύση γιατί η πυρκαγιά ερχόταν κατά πάνω μας, ο αέρας φυσούσε κατά πάνω μας» περιέγραψε. 

Αυτό που με έσωσε ήταν η ψυχραιμία μου

«Δεν ήμουν μόνος μου σε όλο αυτό. Δεν ήμουν ο μόνος ήρωας, υπήρχαν κι άλλοι που δεν έχουν φανεί τα ονόματά τους. Από αυτούς ήταν και οι συμφοιτητές μου. Πρώτα ανέβηκαν και πήδηξαν από το παράθυρα οι βαριά τραυματίες και οι κοπέλες. Εγώ έφυγα από τους τελευταίους. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι είχα τη συνείδησή μου καθαρή. Από τις καμπίνες δεξιά και αριστερά , όποιον μπορούσα βοήθησα και έβγαλα» συνέχισε.

Τέμπη: «Δεν είμαι ήρωας. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να σώσω έναν ακόμα»

Ο Ανδρέας τραυματίστηκε στο γόνατο όταν πήδηξε από το τρένο, όμως σώθηκε και έσωσε κι άλλους συνανθρώπους του. Οι εικόνες που αντίκρυσε έξω από το τρένο ήταν σοκαριστικές. Άνδρες και γυναίκες ματωμένοι, εγκαυματίες, άλλοι είχαν τις αισθήσεις τους κι άλλοι όχι. «Προσπάθησα να τους κρατήσω συντροφιά μέχρι να έρθουν οι αρχές και τα φορεία» είπε. 

 «Πώς από ένα κλειδί εξαρτώνται δεκάδες ζωές ανθρώπων που δεν έχουν φταίξει πουθενά και αθώες ψυχές να φεύγουν έτσι. Με τρώει το άδικο. Είμαι στη δυσάρεστη θέση να είμαι μέσα σε αυτούς τους ανθρώπους και να νιώθω έως και ένοχα και πλεονέκτης απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους που έφυγαν» κατέληξε ο Ανδρέας Αλικανιώτης. 

Μάρα Ζαχαρέα: Η συγκίνησή της στη ζωντανή σύνδεση με τον Ανδρέα Αλικανιώτη

Η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, Mάρα Ζαχαρέα, έδωσε συγχαρητήρια στον ίδιο και τους γονείς του για τις αρχές και τις αξίες του. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top