Τέμπη: «Δεν είμαι ήρωας. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να σώσω έναν ακόμα»

Τι είπε 18χρονος που έσωσε 16 ανθρώπους από το φλεγόμενο τρένο

Ο 18χρονος Άγγελος Τσιαμούρας επέβαινε στο μοιραίο τρένο που συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη. Ήταν από τους τυχερούς, που βρισκόταν στα πίσω βαγόνια, ωστόσο έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να σώσει όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούσε. 

Τέμπη: Συγκλονίζει η θεία φοιτητή - «Σκάστε, σήμερα ουρλιάζουν οι μανάδες»

Το Σαββατοκύριακο βρέθηκε με τους φίλους του στην Πάτρα και πήρε μέρος για πρώτη φορά στο Καρναβάλι. Την Τρίτη επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη με το μοιραίο Intercity. 

Εντοπίστηκαν σήμερα άλλοι τρεις σοροί μέσα στα συντρίμμια των τρένων στα Τέμπη - Eurokinissi

Εντοπίστηκαν σήμερα άλλοι τρεις σοροί μέσα στα συντρίμμια των τρένων στα Τέμπη - Eurokinissi

«Νιώσαμε τρία ταρακουνήματα, το ένα πιο ασθενές σε σχέση με το άλλο κι αμέσως καταλάβαμε σε τι κίνδυνο βρισκόμασταν» είπε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» και πρόσθεσε: 

Τέμπη: Μαζί στη ζωή, μαζί και στον θάνατο οι δίδυμες με την ξαδέλφη τους

«Δεν σκέφτηκα τίποτα άλλο, πέρα από το ότι έπρεπε να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου. Μαζί με τον φίλο μου Γιώργο τρέξαμε στα βαγόνια 3 και 4 για να σώσουμε, όσο το δυνατόν, περισσότερο κόσμο και καταφέραμε μαζί με τους διασώστες να βγάλουμε 16 άτομα. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν ότι έπρεπε να σώσω ακόμη ένα άτομο. Τίποτα άλλο! Η αδρεναλίνη είχε χτυπήσει κόκκινο».

Ο 18χρονος που έσωσε 16 ανθρώπους, δήλωσε ότι έκανε απλά το χρέος του - Eurokinissi

Ο 18χρονος που έσωσε 16 ανθρώπους, δήλωσε ότι έκανε απλά το χρέος του - Eurokinissi

Τέμπη: Στους 47 οι νεκροί από τη σύγκρουση τρένων - Βρέθηκαν τρεις σοροί

Όπως είπε, στο βαγόνι 3 οι νεκροί ήταν πάρα πολλοί και η φωτιά είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις, χωρίς εκείνος και οι υπόλοιποι επιβάτες να μπορούν να κάνουν κάτι για να σώσουν όσους βρίσκονταν εκεί. 

Τέμπη: «Το βαγόνι έκανε τούμπες στον αέρα. Μια κοπέλα είχε ακρωτηριαστεί»

«Η φωτιά είχε επεκταθεί. Το βαγόνι Νο 1 διαλύθηκε αμέσως, το βαγόνι Νο 2 καταστράφηκε από τη φωτιά. Δεν είμαι ήρωας, μη με αποκαλείτε έτσι. Έκανα απλά το καθήκον μου, έναντι των συνανθρώπων μου. Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών. Ελπίζω η Πολιτεία, πλέον, ν' αναλάβει τις ευθύνες της, για να μην επαναληφθούν παρόμοιες τραγωδίες και στο μέλλον», είπε συγκλονισμένος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top