Tέμπη: «Βγήκαμε από το βαγόνι και είδαμε το χάος» - Σοκαριστικές μαρτυρίες

«Υπάρχει σύγχυση στις γραμμές. Μα πού είναι αυτός ο προϊστάμενος;»

Συγκλονιστικές μαρτυρίες επιβατών- έκτακτο δελτίο ειδήσεων Star

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των επιβατών που βρίσκονταν στα βαγόνια της αμαξοστοιχίας για Θεσσαλονίκη, πριν αυτή συγκρουστεί με εμπορική έξω από τα Τέμπη, αργά το βράδυ της Τρίτης.

Στους 36 οι νεκροί στα Τέμπη - «Βρίσκαμε πτώματα στα χωράφια»

Mέχρι στιγμής οι νεκροί είναι 40 από τη σιδηροδρομική τραγωδία, 66 οι τραυματίες και 6 άτομα σε ΜΕΘ. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, νεκροί και τραυματίες είναι νέοι άνθρωποι, φοιτητές που είχαν ταξιδέψει για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. 

Ήταν μια μητέρα με το μωρό της- Έμαθα ότι σώθηκαν

«Βρισκόμουν στο βαγόνι 6. Το νιώσαμε σαν σεισμό. Στο βαγόνι μου χτύπησε μόνο μια γυναίκα. Προσπάθησα να βγάλω όσους περισσότερους μπορούσα, ήταν ένα κοριτσάκι 6 μηνών που ευτυχώς έμαθα ότι βγήκε ζωντανό, έβγαλα όσους περισσότερους μπορούσα. Με έχει πιάσει ταραχή. Συγκρούστηκε το βαγόνι 2 που είναι η καφετέρια. Δεν μπόρεσα να περάσω πιο μπροστά γιατί τα συντρίμμια φλέγονταν», είπε νεαρός επιβάτης.

Τέμπη: «Παίρνω το παιδί μου τηλέφωνο και δεν απαντά»

Tέμπη: «Υπάρχει σύγχυση στις γραμμές... »

«Σε μια στιγμή ακούγαμε για καθυστέρηση 20 λεπτών, μισής ώρας, μετά μας λέει ο οδηγός καθυστέρηση μία ώρα και εκεί είναι που λέει υπάρχει σύγχυση στις γραμμές!», είπε τραυματισμένος νεαρός επιβάτης και πρόσθεσε: «Ακούμε δύο κοπέλες, τώρα δεν ξέρω τον χαρακτηρισμό στα τρένα πώς λέγονται οι βοηθοί, να λένε ''μα πού είναι αυτός ο προϊστάμενος, είναι πίσω, τι μαλ...ες είναι αυτές! Στο ένα λεπτό μπαμ!».

Tραγωδία στα Τέμπη μετά από σύγκρουση εμπορικής με επιβατική αμαξοστοιχία/  Eurokinissi

Tραγωδία στα Τέμπη μετά από σύγκρουση εμπορικής με επιβατική αμαξοστοιχία/  Eurokinissi

Σύγκρουση τρένων: «Πάμε κι όπου βγει»

Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία επιβάτη, σύμφωνα με τον οποίο άκουσε τον μηχανοδηγό να μιλά με τον υπεύθυνο εισιτηρίων και να λένε μέσω ασυρμάτων «Πάμε κι όπου βγει». Σημειώνεται ότι πριν από λίγο, συνελήφθη ο σταθμάρχης της Hellenic Trains, με τις κύριες ευθύνες να επιρρίπτονται σε αυτόν για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύγκρουση τρένων Τέμπη: «Πάμε κι όπου βγει», είπε ο μηχανοδηγός

«Μας βοήθησαν τα νέα παιδιά, πήραν τα πράγματα από πάνω μας και μας βοήθησαν να κατέβουμε», είπε μια γυναίκα επιβάτης.

«Έφυγε η μία πλευρά του τρένου στον γκρεμό. Μόνοι μας βγήκαμε, σπάσαμε το τζάμι», ήταν μαρτυρία άλλης γυναίκας.

Άλλοι επιβάτες έχουν καταθέσει πως άκουσαν φρενάρισμα, ενώ άλλοι πως ένιωσαν απλά τη σύγκρουση. «Ακούσαμε το φρενάρισμα και μετά είδαμε φλόγες στα πλαϊνά των παραθύρων», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας άνδρας. 

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με 36 νεκρούς/ Eurokinissi

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με 36 νεκρούς/ Eurokinissi

«Πολλοί δεν αντιλήφθηκαν τι ακριβώς είχε συμβεί, διότι κοιμόντουσαν. Κι εγώ κοιμόμουν και με τάραξε ένα απότομο φρενάρισμα. Αργότερα, όμως, όταν συνειδητοποιήσαμε τι έγινε, προσπαθήσαμε να βγούμε από το βαγόνι και όταν τα καταφέραμε, είδαμε το χάος», ανέφερε επιβάτης.

«Προσπαθούσα να επικοινωνήσω μαζί της και δεν μπορούσα, είχε χάσει το κινητό της. Ευτυχώς μαζί της ήταν ένας συνάδελφός της και τη βοήθησε να βγει από το βαγόνι. Δεν μπορώ ακόμα να συνέλθω, είναι πραγματικά τραγικό αυτό που συνέβη», είπε μητέρα που βρήκε την κόρη της, τραυματισμένη, αλλά ζωντανή. 

«Γυναίκες έκλαιγαν, φώναζαν και ευτυχώς κάποιος κατάφερε να ανοίξει την πόρτα και βγήκαμε καθώς είχε πολύ καπνό. Προσπάθησαν να πλησιάσω στα πρώτα βαγόνια και ήταν όλα μια μάζα», ανέφερε ένας άλλος από τους διασωθέντες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top