Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πότε θα γίνει το μνημόσυνο στο Λονδίνο

Tι σημαίνει ο στίχος που αναγράφεται στη μαρμάρινη πλάκα του τάφου του

To ρεπορτάζ της εκπομπής Live News του Mega για το μνημόσυνο του τέως στο Λονδίνο και την ερμηνεία του στίχου που αναγράφεται στον τάφο του

Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε το 40ήμερο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο στη Μητρόπολη Αθηνών και χθες Κυριακή, τελέστηκε τρισάγιο στον τάφο του, όποτε κι έγιναν τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής στο μνήμα του.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Έγιναν τα αποκαλυπτήρια του τάφου του

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου θα γίνει το μνημόσυνο για τον θάνατο του τέως στο Λονδίνο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε η εκπομπή Live News του Mega, θα τελεστεί στον ναό της Αγίας Σοφίας και αναμένεται να παραστούν και μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Μνημόσυνο τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Γονάτισαν τα παιδιά και τα εγγόνια του

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Tι σημαίνει ο στίχος που αναγράφεται στον τάφο του

Χθες, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του τάφου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Συζήτηση γινόταν επί πολλές μέρες για το τι θα αναγραφόταν στη μαρμάρινη επιγραφή της τελευταίας του κατοικίας. Όπως τελικά είδαμε, αναγράφει:

Κωνσταντίνος Β’
Βασιλεύς των Ελλήνων
Prins af Danmark

«Ό Θεός αγάπη εστί και ό μένων εν τη αγάπη εν τω Θεώ μένει και ό Θεός εν αύτώ»

Η επιγραφή πάνω στον τάφο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου/ φωτογραφία NDP Νικολαρέας Ανδρέας

Η επιγραφή πάνω στον τάφο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου/ φωτογραφία NDP Νικολαρέας Ανδρέας

Το τελευταίο απόσπασμα αποτελεί στίχο από το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο και σύμφωνα με θρησκευτικούς αναλυτές αποτυπώνει την πραγματική εξήγηση του τι είναι Θεός, ποια είναι η αγάπη του προς τους ανθρώπους αλλά και την ελευθερία εκλογής που έχει ο άνθρωπος.

Όπως είπε ο δημοσιογράφος Πάνος Βήττας στο Mega, αν μη τι άλλο, η πλήρης αποκρυπτογράφηση του επιλεγμένου αποσπάσματος καταδεικνύει και τον συμβολισμό από πλευράς της οικογένειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, θέλοντας έτσι να δείξουν τόσο την αγάπη προς τους Έλληνες και τη χώρα, όσο και τον σεβασμό προς την επιλογή τους στο πολιτειακό ζήτημα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top