Πάτρα: Ο Χαρίλαος χαρίζει ζωή - Η μητέρα του πέθανε γιατί δε βρήκε μόσχευμα

Τι λέει ο πατέρας του 28χρονου στις Αλήθειες με τη Ζήνα

Τη γενναία απόφαση να δωρίσει τα όργανα του 28χρονου Χαρίλαου πήρε η οικογένειά του, χαρίζοντας «ζωή» σε τρεις συνανθρώπους του, με τον θάνατό του. 

Συγκλονίζουν οι γονείς του 6χρονου Θωμά για τη δωρεά οργάνων  

Ο 28χρονος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Παρασκευή. Αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας με την καρδιά του και εξαιτίας του ίδιου προβλήματος είχε χάσει πριν από μερικά χρόνια και τη μητέρα του. 

Συγκινεί 14χρονος που πήρε τον νεφρό του 18χρονου Γρηγόρη

Ο Χαρίλαος νοσηλεύτηκε επί δέκα μέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα. Οι γιατροί έδωσαν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τότε, ο πατέρας του και τα δύο αδέλφια του αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά του.

Ο 28χρονος Χαρίλαος, ο οποίος έδωσε, με τον θάνατό του, ζωή σε τρεις συνανθρώπους του- εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Ο 28χρονος Χαρίλαος, ο οποίος έδωσε, με τον θάνατό του, ζωή σε τρεις συνανθρώπους του- εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Το πρωί του Σαββάτου, ομάδες γιατρών από το Λαϊκό και το Ωνάσειο έφτασαν στο «Άγιος Ανδρέας» και προχώρησαν στη λήψη των πνευμόνων, των νεφρών και των κερατοειδών, καθώς βρέθηκαν συμβατοί λήπτες.

Ο πατέρας του 28χρονου, Ανδρέας Αθανασόπουλος, μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για το πώς ο θάνατος της συζύγου του και μητέρας των τριών παιδιών του από την ίδια πάθηση, ήταν για εκείνους μονόδρομος στη λήψη της απόφασης για δωρεά οργάνων. Η μητέρα της οικογένειας είχε φύγει από τη ζωή, καθώς για εκείνη δε βρέθηκε ποτέ το μόσχευμα που θα της έδινε ζωή. 

Ασθενής με κυστική ίνωση ενέπνευσε την Έμμα για τη δωρεά οργάνων

«Είμαστε ευαισθητοποιημένοι πάνω σε αυτό το θέμα. Η συγχωρεμένη η γυναίκα μου είχε πεθάνει από υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια. Είχαμε γραφτεί και τότε σε λίστα για να βρει μόσχευμα και από τότε είχαμε ευαισθητοποιηθεί πολύ» είπε ο πατέρας του Χαρίλαου στην εκπομπή. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top