Ονειρικές εκδρομές κοντά στην Αθήνα για την Καθαρά Δευτέρα

Οι καλύτεροι προορισμοί και το κόστος διαμονής για το τριήμερο της Αποκριάς

Όλα όσα είπε ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates

Ορεινούς προορισμούς φαίνεται να επιλέγουν πολλοί ταξιδιώτες για την εξόρμησή τους το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας (24/2-27/2) ή ακόμα και για μία μονοήμερη εκδρομή! Οι προ-κρατήσεις από τα μέσα Ιανουαρίου στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς, σε ολόκληρα διαμερίσματα ή και κατοικίες εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, αγγίζουν ακόμη και το 89%. Την ίδια ώρα σχεδόν sold out είναι τα καταλύματα στην βασίλισσα των καρναβαλικών εκδηλώσεων, Πάτρα.

3+1 προορισμοί κοντά στην Αθήνα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Σύμφωνα με στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου E- RealEstates, μεγάλη κινητικότητα καταγράφεται το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας ακόμα και σε μη δημοφιλείς προορισμούς για την εποχή, όπως την Καλαμάτα, το Ναύπλιο και τη Ναύπακτο.

Τα υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων που καταγράφονται, αφορούν αποκλειστικά ακίνητα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, ενώ δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή και πανσιόν.

«Από τις 10 Φεβρουαρίου έως και την Καθαρά Δευτέρα οι προ-κρατησεις αναμένεται να αγγίξουν ακόμη και το 100% στο σύνολο σχεδόν των χειμερινών προορισμών της χώρας μας, ενώ πλησιάζοντας στο τριήμερο (24/2-27/2) οι τιμές θα είναι ακόμη πιο αυξημένες. Αν κάποιος ψάξει κατάλυμα την τελευταία εβδομάδα θα δει ότι θα έχουν απομείνει ελάχιστα διαθέσιμα και αυτά θα είναι μόνο τα πιο ακριβά», είπε στο star.gr ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates.

Πότε πέφτει η Τσικνοπέμπτη και η Καθαρά Δευτέρα

Αράχωβα, ο κορυφαίος χειμερινός προορισμός

Η Αράχωβα αποτελεί τον δημοφιλέστερο χειμερινό προορισμό, τόσο για τους Έλληνες που σχεδιάζουν αποδράσεις μακριά από την πόλη, όσο και για τους ξένους τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα. Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας οι προ-κρατήσεις στην περιοχή αγγίζουν το 70%

Η Αράχωβα, αποτελεί δημοφιλή χειμερινό προορισμό για Έλληνες και ξένους τουρίστες

Η Αράχωβα, αποτελεί δημοφιλή χειμερινό προορισμό για Έλληνες και ξένους τουρίστες

«Το συνολικό κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 486€ έως 906€. Η κατώτατη τιμή αφορά κατοικία 50τμ, κατάλληλη για τετραμελή οικογένεια ή και παρέα, ενώ η ανώτατη τιμή αφορά κατοικία 90τμ», σημείωσε ο κ. Μπάκας. 

Φεύγει η κακοκαιρία Barbara και έρχεται ο Barberis; - Η πρόβλεψη Μαρουσάκη

Κούλουμα σε Mέτσοβο και Καρπενήσι

Μικρή είναι η δυναμική στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων στο Μέτσοβο, ενώ ήδη οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 76% για το τριήμερο. 

«Στο ορεινό «χωριό» της Ηπείρου το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 518€ για κατοικία 40-45τμ. σε απόσταση 180μέτρων από τη κεντρική πλατεία και μπορεί να φιλοξενήσει 4 άτομα», είπε ο κ. Μπάκας.

Τα γραφικά στενά στο Μέτσοβο/Πηγή: InTime

Τα γραφικά στενά στο Μέτσοβο/Πηγή: InTime

Όπως πρόσθεσε, το Καρπενήσι φαίνεται να προτιμούν τόσο οι Αθηναίοι που θέλουν να ξεφύγουν και να βρεθούν κοντά στη φύση την Καθαρά Δευτέρα, όσο και οι κάτοικοι της Φθιώτιδας και των όμορων νομών. 

Οι προ-κρατήσεις έχουν αγγίξει το 72% με το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 549€ έως 864€.

Καλαμάτα: Η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας 

Το καλό οδικό δίκτυο έχει ευνοήσει τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα με τις προ-κρατήσεις να αγγίζουν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας το 62%

Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 166€ έως 348€ για κατοικίες 80τμ-90τμ σε απόσταση έως 1,5 χλμ. από το κέντρο της πόλης.

Τρίκαλα Κορινθίας- Καλάβρυτα- Ορεινή Αρκαδία στους top προορισμούς 

Αγαπημένος προορισμός των Αθηναίων, που αναδείχθηκε, κυρίως, στην αρχή των μνημονίων λόγω της κοντινής απόστασης από την πρωτεύουσα, αποτελούν τα Τρίκαλα Κορινθίας.

«Τη δεδομένη χρονική στιγμή, οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας αγγίζουν το 71%, με τις  ζητούμενες τιμές μίσθωσης για ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία να κυμαίνονται από 690€ έως 828€ για τρεις διανυκτερεύσεις» , είπε ο κ. Μπάκας.

Σύμφωνα με στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου E- RealEstates, μεγάλη κινητικότητα καταγράφεται το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας ακόμη και σε μη δημοφιλείς προορισμούς για την εποχή, όπως στην Καλαμάτα, στο Ναύπλιο, αλλά και τη Ναύπακτο.

Την ίδια ώρα, υψηλές προ- κρατήσεις καταγράφονται την ίδια περίοδο και στα Καλάβρυτα, αγαπημένο προορισμό τόσο των Αθηναίων, όσο και των Πατρινών.

«Στα Καλάβρυτα οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 89%, με τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης για ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία να κυμαίνονται από 651€ έως 911€.  Η ανώτατη τιμή αφορά διαμέρισμα 140τμ με 3 Υ/Δ, που μπορεί να φιλοξενήσει έως 8 άτομα, ανάλογα πάντα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη-διαχειριστή του ακινήτου» , σημείωσε.

Τα Καλάβρυτα επισκέπτονται τόσο οι Αθηναίοι, όσο και οι Πατρινοί (φωτ. eurokinissi)

Τα Καλάβρυτα επισκέπτονται τόσο οι Αθηναίοι, όσο και οι Πατρινοί (φωτ. eurokinissi)

Ο ίδιος χαρακτήρισε «must» τους αρκαδικούς προορισμούς, καθώς όπως εξήγησε, λόγω του καλού οδικού δικτύου, μπορεί κάποιος να βρεθεί στη Δημητσάνα ή τη Βυτίνα σε περίπου μιάμιση με δύο ώρες

«Οι προ-κρατήσεις  στη Δημητσάνα, τη Βυτίνα και τη Στεμνίτσα αγγίζουν το 88% για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις στους Αρκαδικούς προορισμούς κυμαίνεται από 378€ έως και 697€.

Ο παραδοσιακός οικισμός της Καρύταινας Αρκαδίας, το ομώνυμο κάστρο της και το ιστορικό γεφύρι της - πηγή Point Of View GR 

Οι αρκαδικοί προορισμοί, διαθέτουν προς μίσθωση κυρίως ολόκληρα αρχοντικά 80τμ -120τμ».

Καλάθι νοικοκυριού: Ποια νέα προϊόντα μπαίνουν από 22 Φεβρουαρίου

Καθαρά Δευτέρα στο ονειρικό Ναύπλιο

Το Ναύπλιο αποτελεί 365 ημέρες τον προορισμό που επιλέγει το μεγαλύτερο ποσοστό των εκδρομέων από την πρωτεύουσα, λόγω της κοντινής απόστασης και της εύκολης πρόσβασης. Είναι χαρακτηριστικό ότι η παλιά πόλη του Ναυπλίου φέρνει στο μυαλό εικόνες από νησί, ενώ ταυτόχρονα ταξιδεύει τον επισκέπτη σε μια άλλη εποχή.

«Κάθε δρόμος, κάθε σοκάκι, κάθε κτίριο της πόλης κρύβει ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας της Ελλάδας. Το συγκεκριμένο τριήμερο το Ναύπλιο καταγράφει ποσοστό προ-κρατήσεων της τάξεως του 71%. Η δυναμική στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης στο ευρύτερο κέντρο αριθμεί 304 ακίνητα. Το κόστος μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνεται από 201€ έως 400€, για ακίνητα σε απόσταση έως 100μέτρα από το κέντρο της πόλης», σημείωσε ο κ. Μπάκας. 

Το Ναύπλιο απoτελεί μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας και είναι μια κλασική επιλογή για μία γρήγορη απόδραση κάθε εποχή του χρόνου (φωτογραφία unsplash)

Το Ναύπλιο απoτελεί μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας και είναι μια κλασική επιλογή για μία γρήγορη απόδραση κάθε εποχή του χρόνου (φωτογραφία unsplash)

Ναύπακτος: Συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα 

Σύμφωνα με τον κ. Μπάκα, ένας ακόμα μοναδικός προορισμός για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας είναι η μεσαιωνική Ναύπακτος, η οποία απέχει από την Αθήνα λιγότερο από 3 ώρες και βρίσκεται σε απόσταση 20 λεπτών από την εντυπωσιακή γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου.

Η Ναύπακτος καταγράφει ποσοστό προ-κρατήσεων της τάξεως του 78%. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για κατοικία κατάλληλη για οικογένεια ή/και 4μελή παρέα, κυμαίνεται από 207€ έως 359€ για το σύνολο του τριημέρου.

«Πατρινό καρναβάλι για πάντα»

Στο εντυπωσιακό 98,6% βρίσκονται ήδη οι προ-κρατήσεις το τριήμερο της μεγάλης παρέλασης στην αχαϊκή πρωτεύουσα. 

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, πολλοί θέλουν να βρεθούν στην Πάτρα την περίοδο των Αποκριών και να ζήσουν στιγμές μοναδικές, με ξέφρενα πάρτι και διασκέδαση μέχρι το πρωί.

Οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο της μεγάλης παρέλασης στην Πάτρα φτάνουν το 98,6% (φωτ. αρχείου eurokinissi)

Οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο της μεγάλης παρέλασης στην Πάτρα φτάνουν το 98,6% (φωτ. αρχείου eurokinissi)

Δημοσιεύματα της περιοχής κάνουν λόγο για αυξημένο αριθμό των συμμετοχών και περισσότερους από 60.000 καρναβαλιστές  που θα δώσουν το παρών, στη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής και το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου στις 26 Φεβρουαρίου.

Πατρινό Καρναβάλι: Sold out οι προκρατήσεις για το τριήμερο της παρέλασης

Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις (άφιξη Παρασκευή 24/2 – αναχώρηση Δευτέρα 27/2) κυμαίνεται από 729€ έως και 1.715€», ανέφερε ο κ. Μπάκας.

Οι Θεσσαλονικείς θα πετάξουν χαρταετό στα Ιωάννινα και την Καλαμπάκα

Η πόλη των Ιωαννίνων αποτελεί διαχρονικά αγαπημένο προορισμό για τις χειμερινές αποδράσεις, τόσο των Θεσσαλονικέων μέσω της Εγνατίας, όσο και για τους κατοίκους του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, μέσω της Ιόνιας Οδού. 

«Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 85% το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 341€ έως 391€ για κατοικίες 80τμ- 120τμ, σε απόσταση έως 1,3χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης», είπε ο κ. Μπάκας. 

Τα Ιωάννινα επιλέγουν οι εγχώριοι εκδρομείς, καθ’ όλη τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, τόσο λόγω των ιστορικών αξιοθέατών, όσο και της καλής εμπορικής πιάτσας (φωτ. eurokinissi)

Τα Ιωάννινα επιλέγουν οι εγχώριοι εκδρομείς, καθ’ όλη τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, τόσο λόγω των ιστορικών αξιοθέατών, όσο και της καλής εμπορικής πιάτσας (φωτ. eurokinissi) 

Την ίδια ώρα υψηλές πληρότητες καταγράφει και η Καλαμπάκα, η οποία αποτελεί θρησκευτικό προορισμό λόγω των Μετεώρων, αλλά και η Καστοριά 

«Οι προ-κρατήσεις σήμερα αγγίζουν το 78%, με το κόστος να κυμαίνεται από 221€ έως 409€ για τρεις διανυκτερεύσεις. Η ανώτατη τιμή αφορά κατοικία 100τμ με 3 Υ/Δ, κατάλληλη για 6- 8άτομα.

Ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates

Ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates

Στην Καστοριά, οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 77%, ενώ το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 425€ έως 672€ για κατοικίες έως 600μέτρα από το κέντρο της πόλης», σημείωσε στο star.gr ο κ. Μπάκας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top